Ford Otosan (FROTO) hisse yorumu ve hedef fiyat 2024

A1 Capital, Ford Otosan (FROTO) hissesindeki detaylı analizini ve hedef fiyatını yatırımcılarla paylaştı.

A1 Capital, Ford Otosan (FROTO) hissesindeki detaylı analizini ve hedef fiyatını yatırımcılarla paylaştı.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

Ford Otosan, 746.500 adet araç üretimi kapasitesiyle 2 ülkede 4 ayrı merkezde ticari araç başta olmak üzere farklı segmentlerle birlikte faaliyetlerini sürdürerek büyümeye devam ediyor. Güçlü marka bilinirliğiyle 9 yıldır üst üste Avrupa'nın lider ticari araç markası olan Ford Motor Company’nin bu performansında kritik rol oynayan Ford Otosan, ayrıca 8 yıldır üst üste Türkiye mal ihracat şampiyonluğunu sürdürüyor.

FİNANSAL PERFORMANS GÜÇLÜ KALMAYI SÜRDÜRDÜ

Ford Otosan, 2023 yılında devam eden güçlü talep, esnek üretim sistemi ve kur etkisinin pozitif katkısıyla güçlü ciro büyümesi yakaladı. Ekonomik aktiviteye yönelik endişelere rağmen operasyonel sürecin başarılı yönetilmesi sayesinde güçlü bir yıl geride kaldı. Satış gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre reel %28 artarak 412 mlr TL’ye yükseldi. Artan yüksek marjlı yurt içi satış adetleri, devam eden fiyatlandırma disiplini, maliyet azaltma önlemleri sayesinde FAVÖK reel %34 artışla 43 mlr TL olarak gerçekleşti. Kapasite artışları, yeni nesil ve elektrikli modellerle çeşitlenen ürün gamı ve müşteri odaklı satış stratejisiyle güçlü finansal performansın devamını öngörüyoruz.

TALEBE GÖRE ÜRETİM ELASTİKİYETİ

Ford Otosan, özellikle Romanya’daki Craiova fabrikasının satın alımı ile kapasite artışı sağlarken, üretim adetlerini de rekor seviyeye taşıdı. Şirket 2023’te tarihinin en yüksek üretim ve satış adedine ulaşırken, Türkiye ticari araç üretiminin %77’sini, Romanya araç üretiminin ise %37'sini gerçekleştirildi. Ayrıca, Ford Otosan elektrifikasyon dönüşümünü başarıyla sürdürüyor. 2024 yılı ortası gibi filoya katılmasını beklediğimiz elektrikli ve şarj edilebilir hibrit (PHEV) Custom modeli, ayrıca yıl sonuna doğru üretimine başlanması öngörülen Courier ve Puma modellerinin ise tam elektrikli modelinin yollarda olacak olmasını pozitif değerlendiriyoruz. Diğer taraftan Avrupa’daki pazar hakimiyeti, yenilenen ürün portföyü, filo yenileme ve son dönemde artan elektrikli araç talebini katalist olarak görüyoruz.

Cazip Değerleme

Ford Otosan’ı, büyüme ivmesi, güçlü bilanço ve serbest nakit akışı, yüksek yurtdışı satış payı, çeşitlendirilmiş ürün sepeti, elektrifikasyon sürecine geçiş esnekliği, maliyet-artı ihracat anlaşmaları ve benzerlerine kıyasla cazip çarpanlarını göz önüne alarak, indirgenmiş nakit akımı modelimizin neticesinde ulaştığımız %65 yükselme potansiyeli ile AL tavsiyesi veriyoruz.

BofA'nın dün en çok alım yaptığı 5 hisse BofA dün açık ara o hisseyi topladı BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı BofA'nın geçen hafta aldığı 2 hisse dikkat çekti BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı