Ford Otosan'a 150 milyon dolarlık kaynak

Ford Otosan, Dünya Bankası Grubu bünyesindeki IFC ile en fazla 150 milyon dolara tekabül edecek tutarda euro cinsinden iki yıl geri ödemesiz kredi için sözleşme imzaladı.

Ford Otosan, Dünya Bankası Grubu bünyesindeki IFC ile en fazla 150 milyon dolara tekabül edecek tutarda euro cinsinden kredi için sözleşme imzaladı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimiz tarafından Dünya Bankası Grubu bünyesindeki IFC (Uluslararası Finans Kurumu) ile önümüzdeki 4 yıl içinde gerçekleştirilmesi öngörülen araç geliştirme ve üretim tesislerinde verimlilik, kapasite, modernizasyon vb. yatırım harcamalarının finansmanı amacıyla en fazla 150 milyon ABD Dolarına tekabül edecek tutarda Avro cinsinden kredi kullanımı için sözleşme imzalanmıştır.

Kredi iki yıl geri ödemesiz altı yıl vadeli olup, anapara ve faiz ödemeleri altı ayda bir yapılacaktır. 15 Eylül  2020 tarihine kadar kullanılması planlanan kredinin banka masrafları hariç endikatif faiz oranı yıllık % 2,15 olarak belirlenmiş olup, nihai faiz oranı kullanım tarihinde netleşecektir."

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA bugün açık ara o hisseyi topladı Nisan ayında bedelsiz kararı alan şirketler Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı BIST 100’de sektörüne göre iskontolu hisseler