'Gerçek kişiler döviz satmaya başladı'

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "Bizim banka iyi bir  örneklemdir. Daha önce de söyledim. 7,05-6,75 arasında döviz  alımlarının yüzde 50'si yapıldı. Kasım sonrasında gerçek kişiler döviz satmaya başladı" dedi.

Bloomberg HT'nin haberine göre, Bali, geçmişte Türkiye'ye önemli  avantaj sağlayan 4 çıpadaki tahribatın tamir edilmesi gerektiğini  belirtti.

Bali, "Geçmişte bizi koruyan birçok özelliğimiz vardı. Reytingimizin gerektirdiği risk primlerinden daha düşük risk primimiz  vardı.

Global krizlerden iskontolu etkileniyorduk. Bütün bunları  sağlayan dört şey vardı: Mali disiplin, AB tanımlı borç stokunun GSYH'ye oranının yönetilebilir olması, tek haneli enflasyon ve sağlam  bankacılık sistemi. Bu dört unsurda oluşan bazı tahribatları tamir  etmeliyiz. Çare budur" diye konuştu.

Haberin tam metni:

https://www.bloomberght.com/is-bankasi-genel-muduru-bali-bloomberg-ht-ye-konustu-2275302

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı BofA bugün açık ara o hisseyi topladı O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı Nisan ayında bedelsiz kararı alan şirketler BIST 100’de sektörüne göre iskontolu hisseler