Günün önemli şirket haberleri (8 Temmuz)

Ziraat Yatırım tarafından hazırlanan borsada işlem gören şirketlerin yer aldığı günün önemli şirket haberleri... TAV Havalimanları (TAVHL, Nötr): TAV Havalimanlarının Haziran 2019'da hizmet verilen yolcu sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul Atatürk Havalimanı'nın hariç tutulduğunda, %5,7 oranında artarak 10 milyona ulaşmıştır.

TAV Havalimanları (TAVHL, Nötr): TAV Havalimanlarının Haziran 2019'da hizmet verilen yolcu sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul Atatürk Havalimanı'nın hariç tutulduğunda, %5,7 oranında artarak 10 milyona ulaşmıştır. Bu artışta yurtiçinde Antalya Havalimanı ve Milas-Bodrum Havalimanı'ndaki sırasıyla kaydedilen %13 ve %12'lik artışlar etkili olmuştur. Diğer taraftan Ankara Esenboğa Havalimanında %16'lik daralma kaydedilmiştir. Yurtdışında ise Medine Havalimanı hariç tüm havalimanlarında artış kaydedilirken, Tunus ve Gürcistan Havalimanları yolcu sayıları sırasıyla %28 ve %17'lik artışlarla Haziran ayındaki artışa en olumlu katkıyı sağlamıştır.

TAV'ın Ocak- Haziran dönemi hizmet verdiği yolcu sayısı ise Antalya Havalimanı dahil ve İstanbul Atatürk Havalimanı hariç %32 oranında artarak 38,3mn olmuştur. İstanbul Atatürk Havalimanı, kapandığı tarih olan 6 Nisan'a kadar dahil edildiğinde ise yolcu sayısı 54,3 milyondur. (Bir önceki yılın aynı döneminde Atatürk Havalimanı dahil 66,7 milyon idi).

Vakıfbank (VAKBN, Nötr): Banka tarafından, farklı vadelerde bir veya birden fazla defada, yurt içinde TL cinsinden, azami 5 yıl vadeli toplam 25 milyar TL nominal değerli ihraç limiti dahilinde finansman bonosu ve/veya tahvil ihraç edilmesi kapsamında BDDK, SPK ve diğer merciler nezdinde gerekli başvuruların yapılması için Genel Müdürlüğe yetki verilmesine karar verildiği duyurulmuştur.

Yapı Kredi Bankası (YKBNK, Nötr): Vade başlangıç tarihi 5 Temmuz 2019 olmak üzere nitelikli yatırımcılara 63 gün vadeli 95,4mn TL nominal değerli finansman bonosu ihraç edilmiştir.

SEKTÖR HABERLERİ

Otomotiv: Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre haziranda otomotiv ihracatı yüzde 14 düşüşle 2,2 milyar dolar oldu. Haziranda tüm ana ürün gruplarında düşüş yaşanırken, Fransa yüzde 45 artış oranıyla en fazla ihracat yapılan ülke konumuna yükseldi. OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, haziran ayı performansında uzun bayram tatili nedeniyle geçen yılın haziran ayına göre iki işgünü eksik çalışılmasının temel etken olduğunu söyledi. Çelik, "Yılın ilk yarısında Euro/Dolar paritesi kaynaklı ihracat kaybı 850 milyon doları aştı. Bununla birlikte haziranda parite kaynaklı kayıp, önceki aylara göre daha düşük oldu. Yılın ilk yarısında ihracat ortalamasında ise 2,5 milyar dolar seviyesini yakaladık" diye konuştu. Kaynak: Dünya

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Safkar EgeSoğutmacılık (SAFKR): Şirket, Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. ile 8,5 m Sultan LF tipi araçların klimatize edilmesi için anlaşma sağlanmış olup, seri üretim için sevkiyatlara başlandığını bildirmiştir.

Egeli&Co Enerji Yatırımları (EGCEY): Şirketin bağlı ortaklığı EGC Enerji Çözümleri A.Ş., %100 hissesine sahip olduğu Efe Jeneratör Satış Kiralama Ve Servis Hizmetleri A.Ş. ("Efe Jeneratör") ile Efe Jeneratör'ün tüm aktif ve pasiflerini aynen devir almak suretiyle birleşme işleminin 04/07/2019 tarihinde tescil olduğunu şirkete bildirmiştir.

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı En çok para girişi olan 2 hisse dikkat çekti Yabancı gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Bugün hareketlenmesi muhtemel 4 hisse Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor