Halkbank için hedef fiyatını düşürdü

Vakıf Yatırım, dün 9 aylık bilançosunu açıklayan Halkbank için hedef fiyatını 8,50 TL'den 6,90 TL'ye indirdi. Vakıf Yatırım, tavsiyesini ise 'Al' olarak korudu.

Vakıf Yatırım'ın ( http://www.vakifyatirim.com.tr ) konu ile  ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:  

"Beklentilere paralel net kar (=)

Halk Bankası 3Ç19’da beklentimizin %5,0, piyasa beklentisini %2,0  altında 308 mn TL (Ç/Ç -%0,6, Y/Y +%1,9) net kar açıkladı. 3Ç’de  iyileşen kredi-mevduat makası nedeniyle bankanın net faiz gelirleri  tahminlerimize paralel çeyreksel %24,0 ile güçlü artış gösterirken,  faaliyet giderlerindeki artış ve efektif vergi oranının yükselmesi net  karı baskıladı.

Diğer yandan, 2Ç’de büyük ölçekli kredinin intikali  sebebiyle 1,4 mlr TL’ye ulaşan karşılık giderlerinin, devam eden  intikallere karşın çeyreksel %49,0 oranında gerilemesi karlılığı  destekledi. 3Ç’de TL kredilerde %11,0 ile sektör ortalamasının  üzerinde büyüyen banka pazar payı kazanmaya devam etti.

Açıklanan 3Ç  sonuçlarının piyasa beklentilerine paralel gerçekleşmesi nedeniyle  hisse üzerine etkisini nötr olarak değerlendiriyoruz. 3Ç finansal  sonuçlarının ardından Halk Bankası 2019 yıl sonu net kar tahminimizi  aşağı yönlü revize ederken, banka için hedef fiyatımızı 8,50 TL’den 6,90 TL’ye güncelliyoruz. Halk Bankası hisseleri için kısa vadeli  “Endekse Paralel Getiri” ve uzun vadeli “AL” önerimizi koruyoruz."

BofA, o hissede yüklü alım yaptı BofA bugün açık ara o hisseyi topladı O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı Nisan ayında bedelsiz kararı alan şirketler BIST 100’de sektörüne göre iskontolu hisseler Bir şirket rekor bedelsiz kararı aldı