Hisse model portföyünde değişikliğe gitti

Oyak Yatırım, hazırladığı raporda hisse model portföyünde değişikliğe gittiğini açıkladı.

Oyak Yatırım tarafından hazırlanan raporda yer alan detaylar şöyle:

ARCLK’İ ÇIKARIYORUZ

Arçelik’i model portföyümüze aldığımız 22 Mart 2021 tarihinden günümüze kadar %140’lık mutlak getirisi ve %33’lük endeks rölatif getirisi sonrasında model portföyümüzden çıkarıyoruz.

Önümüzdeki birkaç çeyrekte; i) savaş sonrası yeniden artışa geçen hammadde maliyetlerinden ötürü marj baskısının artma ihtimali , ii) yüksek oranda işletme sermayesi ihtiyacı, iii) nakit akışı üzerindeki negatif etkinin devam etme ihtimali iv) net borç/FAVÖK rasyosu üzerinde geçici negatif etki gibi olası olumsuz gelişmeleri düşündüğümüzde Arçelik’in beklenen mutlak getirisinin kısıtlı kaldığını düşünüyoruz.

Model portföyümüzün performansı 14 Nisan kapanışlı son gözden geçirmemize göre endeksin %3,8 üzerindedir. Güncel model portföyümüz GARAN, SISE, KRDMD, TUPRS, KCHOL, THYAO, AKBNK, YATAS ve MAVI hisselerini içermektedir.

BofA'nın dün en çok alım yaptığı 5 hisse BofA dün açık ara o hisseyi topladı BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı BofA'nın geçen hafta aldığı 2 hisse dikkat çekti BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı