Hissede hareket yaratacak 6 şirket haberi

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 6 şirket haberi var.

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 6 şirket haberi var.

BİM Mağazalar (BIMAS, Nötr): 8mn TL sermayeli bir bağlı ortaklığın kuruluş işlemlerine ilişkin Yönetim Kurulunun yetkilendirildiği duyurulmuştu. Dost Global Danışmanlık A.Ş. adlı ilgili bağlı ortaklığın kuruluş ve tescil işlemleri 8 Ocak 2020 tarihinde tamamlanmıştır.

İş Bankası (ISCTR, Nötr): İş Bankası 2020 beklentilerini açıkladı. Buna göre, Banka kredilerde %13,5 - %14,5 oranında artış öngörürken; TL kredilerdeki artış beklentisi %16 - 17'dir. YP kredileri büyümesinde (USD bazında) yatay bir görüntü beklenmektedir. Banka'nın mevduat büyüme beklentisi ise %10 - %11'dir. Bu kapsamda 2019 yılındaki kredi mevduat oranı beklentisi de yaklaşık %95'dir. Banka'nın 2019 yılı Net Faiz Marjı (Swap maliyetine göre düzeltilmiş) beklentisi %3,8 - %4,0 olurken, ortalama maddi özkaynak karlılığı beklentisi %14 - %15 aralığındadır. Banka, takipteki kredi oranının ise %7'nin altında olmasını öngörmektedir.

Pegasus (PGSUS, Sınırlı Pozitif): Şirketin Aralık ayındaki yolcu sayısı 2018'in aynı ayına göre %8,9 artışla 2,39mn kişi olmuştur. Yolcu doluluk oranı ise 4,3 puan artışla %85,1'i göstermiştir. 2019 yılı genelinde yolcu sayısı %0,3 azalışla 29,87mn olurken, yolcu doluluk oranı 0,6 puan artışla %86 olarak gerçekleşmiştir.

TAV Havalimanları (TAVHL, Nötr): 8 Kasım 2019 tarihinde; Şirket'in ve VPE Capital'in oluşturduğu konsorsiyum, Kazakistan Almatı Uluslararası Havalimanı'nın sahibi ile potansiyel satın alma görüşmelerine başladığı duyurulmuştu. Satınalma sürecine ilişkin görüşmeler halen devam etmektedir.

Türk Hava Yolları (THYAO, Nötr): Türk Hava Yolları, büyüme stratejileri kapsamında 2020 yaz tarifesi itibarıyla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan AnadoluJet markası ile dış hat seferlere başlama kararı almıştır.

İndeks Bilgisayar (INDES, Sınırlı Pozitif): Şirket ile cep telefonu firması MAXREAL TELEKOMİKASYON LTD. ŞTİ. arasında realme markalı cep telefonlarının Türkiye'deki elektronik mağazalar zincirlerine dağıtımı konusunda distribütörlük sözleşmesi imzalamak üzere görüşmelere başlanmıştır.

BofA bugün açık ara o hisseyi topladı O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı Nisan ayında bedelsiz kararı alan şirketler Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor BIST 100’de sektörüne göre iskontolu hisseler Bir şirket rekor bedelsiz kararı aldı