Hissede hareket yaratacak 7 şirket haberi

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 7 şirket haberi var.

Doğuş Otomotiv (DOAS, Nötr): Doğuş Otomotiv işletme sermayesi ihtiyaçları ve mevcut kredilerin vade yapısını uzun vadeli hale getirmek amacıyla 6 yıl vadeli 110mn EUR karşılığı TL tutarında kredi sağlanması için Yapı Kredi Bankası'na yetki verdiğini duyurdu. Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, bu kapsamda bir yetki anlaşması imzalandığı belirtilerek, "Kredinin geri ödemesinde kullanılmak üzere %33'er oranında doğrudan paya sahip olduğumuz TÜVTURK Kuzey Taşıt Muayene İstasyonları ve TÜVTURK Güney Taşıt Muayene İstasyonları tarafından yapılacak temettü ödemeleri, kredi vadesi süresince temlik edilecektir" denildi. Açıklamaya göre, kredinin teminatı olarak, bahse konu şirketlerde Doğuş Otomotiv'in doğrudan sahip olduğu iştirak hisseleri üzerine, kredinin kullanımı tarihinde uygulanmak üzere kredi verenler lehine rehin tesis edilecek.

Ford Otosan (FROTO, Sınırlı Negatif): Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs etkilerini azaltmaya yönelik alınan önlemler çerçevesinde, Avrupa Ülkeleri ve Ford Motor Company ile tedarik, satış ve teslimat süreçlerindeki aksamalar değerlendirilerek; Gölcük Custom hattında 20 Mart 2020'den, Gölcük Transit hattı, Yeniköy ve Eskişehir Fabrikalarında ise 23 Mart 2020'den itibaren iki hafta süreyle üretim çalışmalarına ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Üretim harici operasyonlarda İş Sürekliliği Planı çerçevesinde faaliyetlere devam edilmektedir. Mevcut dinamikler nedeniyle alınan bu kararın etkilerinin minimum seviyede tutulması amacıyla, üretime ara verilen süre içerisinde her yıl yaz dönemlerinde uygulamaya alınan periyodik bakım çalışmaları mümkün ölçüde gerçekleştirilecek olup, konuyla ilgili önemli gelişmeler yatırımcılarla ayrıca paylaşılacaktır.

Halkbank (HALKB, Pozitif): Daha önce alımına karar verilen 70mn TL nominal hisseye 50mn TL nominal hisse ilave olarak toplamda 120mn TL nominal hisse (12milyar adet pay) ve daha önce açıklanan azami 450mnTL satış tutarına 300mnTL ilave olarak azami 750mnTL satış tutarına kadar Banka’nın Borsa İstanbul'da işlem gören halka açık paylarının geri alınmasına karar verilmiştir.

Mavi (MAVI, Sınırlı Negatif): 19 Mart 2020 tarihinden itibaren Türkiye'deki perakende ve franchise mağazaları ile, Almanya ve Kanada'daki perakende mağazalarımızın faaliyetlerine geçici bir süreyle ara verilmiştir. Müşterilere tüm dünyadaki online mağazalar ve mavi app'ten 7/24 hizmet vermeye devam edilecektir.

Erbosan Erciyas Boru (ERBOS): Şirket hisse başına brüt 0,4499 TL (net 0,3824 TL) kar payı dağıtımı GenelKurul onayına sunmaya karar vermiştir. 18.03.2020tarihli kapanış fiyatına göre temettü verimi %2,9 olarak hesaplanmaktadır.

Lokman Hekim (LKMNH): 18.03.2020 tarihinde Lokman Hekim payları ile ilgili olarak4,72TL fiyattan 20.000 adet alış işlemi ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Geri Alım programı çerçevesinde gerçekleştirilen işlemle birlikte Lokman Hekim sermayesindeki payları 18.03.2020 tarihi itibariyle %3,2585 sınırına ulaşmıştır.

Vakko Tekstil ve Hazır Giyim (VAKKO): Koronovirüs nedeniyle yönetim kurulu kararıyla, 19 Mart 2020 tarihinden itibaren Türkiye'deki mağazalar ve üretim merkezlerinin faaliyetlerine geçici bir süreyle ara verilmiştir. Bu süreç içinde her zamanki gibi çalışanların haklarını korumaya ve yanlarında olmaya büyük özen gösterilecektir. Müşteriler online mağazalar ve Vakko app'ten 7/24 hizmet verilmeye devam edilecektir.

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı Yabancı gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Bugün hareketlenmesi muhtemel 4 hisse Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor Bir şirket rekor bedelsiz kararı aldı