Hissede hareket yaratacak şirket haberleri: ALKIM, SASA, TUPRS, ITTFH

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 6 şirket haberi var.

Alkim Alkali Kimya (ALKIM, Nötr): Şirket 22 Ekim 2019 ve 06 Ocak 2020 Tarihli KAP açıklamalarında güncelleme yapmıştır. Buna göre potasyum sülfat yatırımı planlandığı şekilde başladığı ve proje takvimine uygun şekilde ilerlediği belirtilmiştir. Bu konudaki dünyanın en tecrübeli kimyasal tesis mühendislik firmalarından HPD ile projenin anahtar teslimi tamamlanması yönünde anlaşma akdedildiği, projenin mühendislik hesaplamaları ve komple dizaynı tamamlandığı vurgulanmıştır. Projenin tüm makine teçhizat ve ekipmanlarının siparişi HPD Şirketi tarafından yurt dışında ve Türkiye'de verildiği, Türkiye'deki imalatlar programa uygun şekilde hızla ilerlediği ve yurt dışı imalat ve yapımlar Covid'ten etkilenmeden sürdürüldüğü belirtilmiştir. Afyonkarahisar Dazkırı Acıgöl'deki sodyum sülfat tesisine entegre edilecek bu yatırımın yerleşim planlamalarının tamamlandığı, enerji aktarımlarının yapıldığı ve Çelik proses binasının temelinin atıldığı açıklanmıştır. 

BofA bugün açık ara o hisseyi topladı O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı Nisan ayında bedelsiz kararı alan şirketler Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor BIST 100’de sektörüne göre iskontolu hisseler Bir şirket rekor bedelsiz kararı aldı