Hissede hareket yaratacak şirket haberleri: EKGYO, GUSGR, ISCTR, TUPRS

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 6 şirket haberi var.

Emlak Konut GYO (EKGYO, Nötr): Şirket projelerinden "İstanbul Çekmeköy Taşdelen Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" kapsamında, 550 adet konut, 4 adet Ticarete ait Yapı Ruhsatları 10.07.2020 tarihinde alınmıştır.

Güneş Sigorta (GUSGR, Pozitif): Şirket'in Ocak - Haziran 2020 dönemi toplam brüt prim üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre %115 oranında artarak 1,93 milyar TL'ye yükselmiştir.

İş Bankası (ISCTR, Nötr): İş Bankası, Fransız Kalkınma Ajansı'nın özel sektör temsilcisi PROPARCO'dan tarım sektörü ve tarımda kaynak ve enerji verimliliği yatırımlarının finansmanında kullanılmak üzere 25 milyon Euro tutarında, 10 yıl vadeli kredi temin etti.

Tüpraş (TUPRS, Nötr): Rekabet Kurulu'nun 17 Ocak 2014 tarihli kararının iptali istemiyle açılan davanın reddi sonrası Şirket tarafından yapılan temyiz başvurusu İdari Dava Mahkemeleri Kurulunca reddedilmiştir. Karara konu idari para cezasına ilişkin ödeme 23 Mayıs 2014 tarihinde yapılmış olduğundan, davanın sonucunun finansal tablolara herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

Hub Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı (HUBVC): Şirketin Gerçeklik Teknoloji Sanayi Yazılım Reklam Prodüksiyon Tic. A.Ş.'de sahip olduğu 5.576 TL nominal değerli payların tamamı 88.775,5 TL'ye, bağlı ortaklığı STRS Teknoloji A.Ş.'nin 5.041 TL nominal değerli payların tamamı 80.257,8 TL'ye olmak üzere toplam 169.033,3 TL karşılığında, Bahar Baziki ve İsmail Kemal Çiftçioğlu'na peşin olarak satılmış, satış bedelleri tahsil edilmiştir. Şirketin ve bağlı ortaklığın Gerçeklik Teknoloji Sanayi Yazılım Reklam Prodüksiyon Tic. A.Ş.'de payı kalmamıştır. Ayrıca Şirketin 25.06.2020 tarihli KAP açıklamasında; iştiraki The Meditation Company GMBH'nin toplam 60mn ABD Doları şirket değeri üzerinden 15mn ABD Doları yatırım için taraflarla bugün anlaşmaya vardığı, tescil işlemlerinin tamamlanması için gereken işlemlere başlandığı açıklanmıştı.Söz konusu yatırıma ilişkin tescil işlemleri de tamamlanarak süreç tamamlanmıştır. The Meditation Company GMBH'deki Şirketin sahip olduğu pay oranı %3,82 olarak değişmiştir (önceki %5,33).

Escort Teknoloji (ESCOM): Şirket iştiraki Alesta Elektronik Teknoloji Yatırım A.Ş'den alınan bilgiye göre; yüksek büyüme potansiyeli olan teknoloji girişimlerine yatırım stratejisi doğrultusunda, kişisel bakım sektörüne inovatif ve dijital çözümler sunan MeloKnows Bilgi Teknolojileri ve Reklam Hizmetleri A.Ş 'ne 208.000 TL tutarında yatırım yapılmasına karar verilmiştir.

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA bugün açık ara o hisseyi topladı Nisan ayında bedelsiz kararı alan şirketler Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı BIST 100’de sektörüne göre iskontolu hisseler