Hissede hedef fiyatını yükseltti

Oyak Yatırım, Sabancı Holding hedef fiyatını 18,75 TL'den 25,50 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "Endeksin Üzerinde Getiri" olarak sürdürdü.

Oyak Yatırım, Sabancı Holding hedef fiyatını 18,75 TL'den 25,50 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "Endeksin Üzerinde Getiri" olarak sürdürdü.

Raporda yer alan detaylar şöyle:

"SAHOL

Sabancı Holding ilk çeyrekte özellikle Enerjisa Üretim’in beklentilerin üzerindeki karlılığı (geçen seneye göre %340 büyüme) nedeniyle 7.6 milyar TL’lik piyasa beklentisinin üzerinde 8.3 milyar TL net kar açıkladı.

Net kardaki geçen seneye göre %371’lik büyümede 1) PHILSA ve PMSA’nın satışından 2.8 milyar TL satış karı, 2) 1 Temmuz itibarı ile Agesa ve Aksigorta’nın tam konsolidasyon tabi olması ve 3) tüm segmentlerin artan karlılığı etkili oldu.

Geçen çeyreğe göre de net kar %60 büyüdü. Şirket ilk çeyreği geçen çeyrekteki 2.5 milyar TL’lik rakamın oldukça üzerinde 7.7 milyar TL solo net nakit pozisyonu ile tamamladı. Artışta Philsa’nın satışı ile temettü gelirleri etkili oldu. Hisseler NAD’e göre %28 iskonto ile işlem görüyor. Şirketin halka açık iştiraklerinin yeni hedef fiyatlarıyla ve yeni net nakit pozisyonu ile güncellediğimiz değerlemeyle hedef fiyatımızı 18.75 TL’den 25.50 TL’ye yükseltiyoruz.

Hisselerle ilgili Endeks Üstü Getiri tavsiyemizi sürdürüyoruz."

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı Yabancı gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Bugün hareketlenmesi muhtemel 4 hisse Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor Bir şirket rekor bedelsiz kararı aldı