Kalbi korumanın 3 yolu

insan kalbi her şeyden etkileniyor. Örneğin heyecanlanınca, korkunca, sevinince hızlanıyor. Aynı zamanda koşunca da hızlanıyor. Kişinin küçükken geçirdiği başka hastalıklardan da etkileniyor, anne babasının kalp damar tıkanıklıklarından da. Ayrıca kalbin bir kısmı etkilenirse, diğer kısımları da bundan nasibini alabiliyor. Örneğin, damar tıkanıklığı olursa, ritim bozukluğu gelişebiliyor. Kapakta kaçak varsa, ritim bozukluğu oluşabiliyor.

MUTLU OLMAK

Mutluluk ne kadar fazla sürerse, kalbe o kadar iyi geliyor. Yani bir günlük değil, bir ömür boyu mutluluk kalbi koruyor. Çalışmalarda; mutlu olan insanlarda daha az damar tıkanıklığı ve daha az ritim bozukluğu olduğu ortaya konmuş. Örneğin, Amerika’da yapılan bir araştırmada, mutlu olmanın kalp damar tıkanıklığı riskini yüzde 20 azalttığı gösterilmiş. Bunun nedeni ise mutlu olan insanlarda damar tıkanıklığı ve ritim bozukluğu riskini artıran adrenalin ile kortizol gibi stres hormonlarının daha az salgılanması. Ayrıca çalışmalarda mutlu olan insanların kalp için risk faktörü olan sigarayı daha az içtikleri ve daha çok spor yaptıkları gösterilmiş.

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı En çok para girişi olan 2 hisse dikkat çekti Yabancı gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Bugün hareketlenmesi muhtemel 4 hisse Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor