Karadağ: Ülker'deki işlem algoritma kaynaklı değil

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Karadağ, Ülker hisselerindeki dalgalanmanın algoritma kaynaklı olmadığını belirtti ... Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Cuma günü Ülker Bisküvi hisse senetlerinde görülen sert dalgalanmaya ilişkin olarak “Ülker'deki işlem algoritma kaynaklı değil” dedi.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Cuma günü Ülker Bisküvi hisse senetlerinde görülen sert dalgalanmaya ilişkin olarak “Ülker'deki işlem algoritma kaynaklı değil” dedi. Karadağ, Ülker hisselerinde normal bir şahsın işlem yaptığını belirtti.


Ülker hisse senetlerinde görülen yüzde 10'luk gerilemenin ardından devre kesici uygulama çalıştı. Bir süre sonra işleme tekrar açılan şirket hisseleri kayıplarını geri aldı.


Ayrıca Koç ve Sabancı Holding hisselerinde görülen satışın aynı anda gerçekleşmesinin tesadüf olduğunu söyleyen Karadağ, “şirketlerin halka açıklık oranının artmasını destekliyoruz dedi”.


Koç Ailesi ve Sabancı Ailesi, bu hafta holding hisselerinin bir kısmının satışını gerçekleştirdi.



(BloombergHT)

BofA bugün açık ara o hisseyi topladı BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı En çok para girişi olan 2 hisse dikkat çekti İşlem göreceği tarih belli oldu Yabancı bir haftadır bu hisseleri topluyor!