Bir büyük portakalda 100 miligram C vitamini bulunuyor. Turunçgiller en iyi C vitamini kaynağı olsa da, bu değerli vitamini başka besinlerden de elde etmek mümkün. İşte Doktor Mehmet Öz'ün tavsiye ettiği, vücudun günlük ihtiyacı olan 76 miligram C vitamini edinebileceğiniz 9 farklı besin.1- Tatlı biberOrta boy bir tatlı biber 152 miligram C vitamini içerir. Günlük ihtiyacın 2 katı.(Kaynak: Takvim) 2- KaralahanaBir bardak çiğ karalahana 80 miligram C vitamini içerir. Günlük ihtiyacın 2 katı. 3- BrokoliBir bardak brokoli 101 miligram C vitamini içerir. Günlük ihtiyacın 1.3 katı. 4- Kivi2 adet orta boy kivi 141 miligram C vitamini içerir. Günlük ihtiyacın 1.8 katı. 5- LahanaBir bardak pişmiş lahana 89 miligram C vitamini içerir. Günlük ihtiyacın 1.2 katı. 6- PatatesBir büyük tatlı patates veya kırmızı patates 36 miligram C vitamini içerir. Günlük ihtiyacın yarısı. 7- Brüksel lahanasıBir brüksel lahanası 13 miligram C vitamini içerir. Günlük ihtiyacın yaklaşık beşte biri. 8- ÇilekBir bardak çilekte 97.6 miligram C vitamini içerir. Günlük ihtiyacın 1.3 katı.Aynı miktar donmuş çilek 105.6 miligram C vitamini içerir. 9- PapayaTropikal meyve olan papaya 185 miligram C vitamini içerir. Günlük ihtiyacın 2.5 katı.