O hissede 'Endeksin Üzerinde Getiri'

Oyak Yatırım, Kordsa için 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu. Raporda, ‘2019 tahminlerimize göre 5.7x FD/FAVÖK ve 6.3x F/K çarpanlarıyla işlem  gören hisselerin ucuz olduğunu düşünüyoruz. Hisselerle ilgili Endeks Üzerinde Getiri tavsiyemiz devam ediyor’ denildi.

Oyak Yatırım'ın  konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Kordsa 3. çeyrekte piyasa beklentisi olan 80mn TL’ye paralel 77mn TL net kar açıkladı. FAVÖK de 175mn TL ile piyasa beklentisiyle (172mn TL) aynı doğrultuda gerçekleşti.

FAVÖK zayıflayan satışlar ve doların  değer kaybı ile geçen seneye göre %24, geçen çeyreğe göre de %16  daraldı. Azalan kur farkı zararları net kardaki yıllık daralmanın %21  ile sınırlı kalmasını sağladı. Net borç geçen çeyreğe göre %60 artarak  2.3 milyar TL’ye yükselirken net borç/FAVÖK ise 2.0’dan 2.2’ye çıktı.

2019 tahminlerimize göre 5.7x FD/FAVÖK ve 6.3x F/K çarpanlarıyla işlem  gören hisselerin ucuz olduğunu düşünüyoruz. Hisselerle ilgili Endeks Üzerinde Getiri tavsiyemiz devam ediyor."

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Koton'un halka arz sonuçları açıklandı BofA, o hissede yüklü alım yaptı Son 5 halka arzın en çok kazandıranı o hisse oldu Altınay Savunma Teknolojileri kaç lot verir? O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı