O hisseyi portföyünden çıkardı

İş Yatırım, bugün hazırladığı raporda enflasyon faktörüne dikkat çekerek Garanti Bankası hissesini model portföyünden çıkardığını belirtti.

Raporda yer alan detaylar şöyle:

Model Portföy Değişiklikleri

GARAN.IS : Garanti Bankası’nı model proftöyümüzden çıkarıyoruz. Gönüllü çağrı sürecininin bitiminden sonra hisse de görece bir zayıflık görebiliriz.

Enflasyon muhasebesinin uygulanma ihtimali her geçen gün artıyor ve bu uygulamadan gelirlerin enflasyona göre düzeltilmesi açısından en olumsuz etkilenecek sektörlerden birisi olarak bankacılık sektörü ön plana çıkıyor. Ayrıca Garanti Bankası’nın da bu süreçten en olumsuz etkilenecek bankalardan birisi oması muhtemel.

Enflasyon muhasebesi aktif tarafta reel varlıkları yeniden düzeltmeye tabi tutarken, pasif tarafta ise öz kaynaklar düzeltiliyor.

Burada yakın zamanda sermaye arttırımı yapılıp yapılmamış olunması ve özsermaye büyüklüğü de hesaplanacak gelir düzeltmesini de değiştirebiliyor.

Temel olarak bakıldığı zaman Garanti Bankası’nın ana faaliyet gelir ve aktif kalite gelişimini son derece olumlu görmeye devam ediyoruz ancak enflasyon muhasebesinin ne getireceği açıkça anlaşılana kadar hisseyi Model Portföyümüz dışına almayı uygun buluyoruz.

Çağrının bitmesiyle beraber sektör dinamikleri nedeniyle göreceli bir zayıflık göre ihtimali de artmış durumda. Garanti Bankası, Model Portöyümüzde 2019 Mayıs ayından beri bulunmaya devam ediyor ve o tarihten bu yana endekse göreceli oalrak %27 daha düşük bir performasnsgöstermiş durumda.

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı BofA bugün açık ara o hisseyi topladı O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı Nisan ayında bedelsiz kararı alan şirketler BIST 100’de sektörüne göre iskontolu hisseler