Putin'den sert mesaj: “Kiev yönetimi gayrimeşru”

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna liderliğiyle anlaşmanın şu an hukuken mümkün olmadığını belirterek Kiev yönetimini gayri meşru ilan etti. ABD’nin yeni yaptırımlarını eleştiren Putin, Rus varlıklarına el koyma girişimlerinin küresel finans sistemini tehdit edeceğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna yönetimiyle şu aşamada herhangi bir anlaşma ya da belge imzalamanın bir anlamı olmadığını belirterek Kiev’deki mevcut liderliği “gayri meşru” olarak nitelendirdi.

Putin, Rusya’nın nihai hedefinin Ukrayna ile bir uzlaşıya varmak olduğunu ancak mevcut koşulların bunu hukuken mümkün kılmadığını söyledi. Yine de ileride iki ülke arasında anlaşma zemininin oluşmasını umduğunu ifade etti.

Kırım ve Donbas konularının, kararları uluslararası arenada geçerlilik taşıyan büyük güçlerle – özellikle ABD ile – yapılacak görüşmelerin bir parçası olması gerektiğini vurgulayan Putin, Moskova’nın uluslararası tanınırlık boyutuna önem verdiğini dile getirdi.

Batı medyasında yer alan, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Kremlin’de gözden düştüğüne yönelik iddiaları da reddeden Putin, bu söylentilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Lavrov’un bu ay başında normalde katıldığı bir Kremlin toplantısında yer almaması ve Güney Afrika’daki G20 zirvesine katılma görevinin başka bir isme verilmesi dikkat çekmişti.

Putin ayrıca, nükleer testlere ilişkin konular dahil olmak üzere ABD ile stratejik istikrar başlığında görüşmeye hazır olduklarını belirtti. Moskova’nın bu alanda yaşanabilecek her türlü gelişmeye karşı hazırlıklı olması gerektiğini de ekledi.

Rusya’nın Avrupa’da dondurulmuş durumdaki varlıklarına yönelik olası el koyma girişimlerine karşı bir misilleme paketi hazırladığını söyleyen Putin, bu tür adımların “mülke el koyma” anlamına geleceğini ve küresel finans sistemine zarar vereceği uyarısında bulundu.

ABD’nin Rus enerji devleri Lukoil ve Rosneft’e yönelik geçen ay açıkladığı sert yaptırımların kendileri için sürpriz olduğunu dile getiren Putin, söz konusu yaptırımların Washington ile Moskova arasındaki ilişkileri “fiilen yok ettiğini” ifade etti.

BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı! BofA, bugün açık ara o hisseyi topladı! BofA'dan o hissede 800 milyon TL'lik yüklü satış! BofA'dan o hissede 1.6 milyar TL'lik yüklü satış! Manipülasyon operasyonuna neden olan hisse belli oldu Günün önemli şirket ve sektör haberleri