Resesyona sürükleyebilir

Morgan Stanley, ABD - Çin arasında olgunlaşmış bir ticaret savaşı global ekonomiyi resesyona doğru iter uyarısında bulundu. ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, ABD-Çin ticaret görüşmelerinin çökmesi ve Çin mallarına tarifelerin yükseltilmesinin dünya ekonomisini resesyona doğru iteceğini ve Fed'in bir yıl içinde ABD'de faizleri sıfıra indirmek zorunda kalabileceğini bildirdi.

ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, ABD-Çin ticaret görüşmelerinin çökmesi ve Çin  mallarına tarifelerin yükseltilmesinin dünya ekonomisini resesyona  doğru iteceğini ve Fed'in bir yıl içinde ABD'de faizleri sıfıra indirmek  zorunda kalabileceğini bildirdi.

 
Morgan Stanley analistleri dün yayınladıkları bilgilendirme  notunda, "Eğer ABD ile Çin arasındaki görüşmeler çöker, bir anlaşma  ortaya çıkmaz ve ABD Çin'den 300 milyar dolar ithalata daha yüzde 25 tarife uygulamaya başlar ise, global ekonominin resesyona doğru  gittiğini görürüz" ifadelerine yer verdiler.
     

Böyle bir gelişmede, Fed'in yaşananlara yanıt olarak faizleri 2020 baharına kadar yeniden sıfıra indireceğini öngören Morgan Stanley  analistleri, Çin'in ise mali teşvikleri GSYH'nın yüzde 3,5'i, 500 milyar  dolar civarına yükselteceğini, kredilerde büyüme hedefinin yüzde 14-15'e çıkarılacağını da tahmin ettiler.
     

Global resesyon, büyüme oranını yıllık yüzde 2,5 eşiğinin altına  gelmesini ifade ediyor.

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı En çok para girişi olan 2 hisse dikkat çekti Yabancı gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Bugün hareketlenmesi muhtemel 4 hisse Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor