Sabancı, Temsa'yı geri mi alıyor?

İsviçre merkezli fon şirketi True Value Capital Partners'a satılan ve yaşadığı mali kriz nedeniyle geçen ay üretimi durduran Temsa’nın, Sabancı Holding tarafından geri alınacağı iddia ediliyor.

Dünya Gazetesi'nden Aysel Yücel'in haberine göre İsviçre merkezli fon şirketi True Value Capital Partners'a satılan Temsa’nın borçları ile birlikte Sabancı Holding tarafından geri alınacağı iddia ediliyor.

Dünya’ya konuşan hükümete yakın kaynaklar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın konuyla bire bir ilgilendiğini belirtirken, Temsa yetkilileri ise henüz kendilerine bu yönde bir açıklama yapılmadığını söyledi.

MAYIS 2018’DE İSVİÇRELİ FONA SATILMIŞTI

Sabancı Holding, Temsa Ulaşım Araçları’ndaki sahip olduğu hissenin tamamını mayıs ayında 182.7 milyon liraya İsviçre merkezli True Value Capital Partners isimli fon şirketine satmıştı. Satış anlaşmasına göre 825 milyon TL şirket değeri üzerinden, borç ve nakit düzeltmeleri yapıldıktan sonra 375 milyon TL hisse değeri karşılığında devir gerçekleştirilmişti.

1968 yılında kurulan ve 1987’den beri Adana’da faaliyetleri sürdüren Temsa, yılda 10 binin üzerinde otobüs, midibüs ve hafif kamyon üretiyor. 3 bini çalışanı olan şirket, Türkiye dışında, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya gibi önde gelen ekonomilerdeki önemli pazar payıyla dünya çapında 70’e yakın ülkede faaliyet gösteriyor.

BofA'nın dün en çok alım yaptığı 5 hisse BofA dün açık ara o hisseyi topladı BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı BofA'nın geçen hafta aldığı 2 hisse dikkat çekti BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı