Sabancı'dan 375 milyon TL'lik satış

Küresel oyuncu olmak için son bir yıl içinde peş peşe  ABD’de şirket alan Sabancı Holding, diğer yandan Türkiye’deki otomotiv sektöründe de varlık satışına gidiyor.

Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre, son 1 yıl içinde 3 ABD’li şirketi bünyesine katan Sabancı Grubu, bir haftada Temsa’da iki farklı satış gerçekleştirdi.

Sabancı Holding, otobüs, midibüs ve hafif kamyon üretimi yapan Temsa Ulaşım Araçları şirketini 182.7 milyon TL’ye İsviçre merkezli True Value Capital Partners’a sattı.

Satış anlaşmasına göre 825 milyon TL şirket değeri üzerinden borç ve nakit düzenlemeleri yapıldıktan sonra 375 milyon TL hisse değeri karşılığında devir gerçekleştirdi.

Sabancı’nın geçtiğimiz hafta yaptığı Temsa operasyonunda bu ilk değildi. Rekabet Kurumu’na başvuran  Temsa, iş makinaları birimindeki hisselerini de satış için görüşmelere başladı.

BofA, o hissede yüklü alım yaptı BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA bugün açık ara o hisseyi topladı O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı Nisan ayında bedelsiz kararı alan şirketler BIST 100’de sektörüne göre iskontolu hisseler