SASA'nın başvurusu nihai incelemede

Sasa'nın belirli oranda hissesinin lndorama Netherland tarafından devralınmasına ilişkin başvuru nihai incelemeye alındı. Sasa Polyester Sanayi A.Ş.’nin %51 oranında hissesinin lndorama Netherlands B.V. tarafından Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş.’den devralınmasına ilişkin başvuru, Rekabet Kurulu’nun 02.07.2014 tarih ve 14-23/465-M sayılı kararı ile nihai incelemeye alındı. Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "4054 sayılı Rekabetin...

Sasa Polyester Sanayi A.Ş.’nin %51 oranında hissesinin lndorama Netherlands B.V. tarafından Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş.’den devralınmasına ilişkin başvuru, Rekabet Kurulu’nun 02.07.2014 tarih ve 14-23/465-M sayılı kararı ile nihai incelemeye alındı.


Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 7. maddesi ile Rekabet Kurulu, piyasalarda rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucunu doğuracak birleşme ve/veya devralma işlemlerini denetlemekle görevlidir. Kurul, piyasadaki rekabetin yapısına etkileri bakımından incelemenin derinleştirilmesi ihtiyacı duyulan işlemleri, Kanun’un 10. maddesi çerçevesinde nihai incelemeye alabilmektedir." denildi.


Açıklamada şöyle devam edildi:

"Kurul’a bildirilmiş bir birleşme/devralma işlemi, 10. maddeye göre nihai karara kadar askıda olup uygulamaya konulması mümkün değildir. Bununla birlikte işlemin nihai incelemeye alınması, izin verilemez nitelikte olduğu anlamına gelmemektedir. "

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA bugün açık ara o hisseyi topladı Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor Nisan ayında bedelsiz kararı alan şirketler O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı BIST 100’de sektörüne göre iskontolu hisseler