Şimşek'ten enflasyon ve cari açık vurgusu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, beklentilerin altında gelen Cari açık verisini değerlendirdi. Şimşek, 'Cari açıktaki azalma döviz rezervi birikimine destek olurken, makro finansal istikrar kanalıyla da dezenflasyona destek olacak' tespitinde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı X'te  beklentilerin altında gelen Cari açık verisini değerlendirdi.

Şimşek'in açıklamaları şu şekilde:

"Cari açık şubatta beklentilerin altında gerçekleşti ve geçen yıla göre 5,8 milyar dolar düştü.

2023 yılı mayıs ayı zirvesine göre yıllık 28,3 milyar dolar iyileşme gerçekleşti.

Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor.

Dezenflasyon için uyguladığımız politikaların etkisi ile bu düşüşün önümüzdeki aylarda kademeli olarak devam etmesini bekliyoruz.

Bu eğilim yıl sonunda cari açığın milli gelire oranının yüzde 2,5’in altında gerçekleşebileceğine işaret ediyor.

Cari açıktaki azalma döviz rezervi birikimine destek olurken, makro finansal istikrar kanalıyla da dezenflasyona destek olacak."

BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı! BofA, bugün açık ara o hisseyi topladı! BofA'dan o hissede 800 milyon TL'lik yüklü satış! BofA'dan o hissede 1.6 milyar TL'lik yüklü satış! Manipülasyon operasyonuna neden olan hisse belli oldu Günün önemli şirket ve sektör haberleri