Son işlem gününde iyimserlik hakim

Küresel piyasalar haftanın son gününde iyimser seyrediyor. Asya'da Çİn ve Japonya'da yatay seyir dışında yeşil ekranlar göze çarpıyor. Dün Wall Street'teki düşüşün ardından bugün ABD vadelileri artıda...

Koronavirüs salgını ve ABD-Çin gerilimi, küresel piyasaların yönünde belirleyici rolünü sürdürüyor. ABD'de artan koronavirüs vakalarının ve Çin ile ilişkilerdeki gerilimin yarattığı endişeler dün Wall Street'in günü düşüşle kapatmasına yol açtı. Ancak bu saban vadeli endekslerde yukarı hareket gözleniyor.  Piyasalarda havanın dönmesinde ABD'de gündeme gelen yeni koronavirüs yardım paketini ilk ifade edilenden daha büyük olacağı ve bunun vaka sayısında artışın negatif etkilerini telafi edeceği beklentileri etkili oldu. 

Haftanın son gününde Asya borsalarında yeşil ekranlar dikkat çekerken Çin borsaları dünkü sert kayıpların ardından yatay seyirde. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.5 yükselerek bir önceki gün verdiği kayıpların dörtte birini toparladı. Japonya'nın Nikkei endeksi de yatayda.

Yurt içinde ise dolar/TL haftalardır devam eden sakin seyrini devam ettiriyor. Dolar/TL 6,85'ten euro/TL 7,80'den el değiştiriyor.

Petrol piyasası sakin

Başlıca petrol üreticileri üretim kısıntılarını esnetmeye hazırlanırken pek çok ülkede koronavirüs vakalarında yaşanan artışın talepte yaşanan iyileşmeye dair belirsizliği artırmasıyla petrol fiyatları yatay seyretti.

Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı 43.37 dolarda yatay seyretti. ABD hafif ham petrolü de 40.7 dolarda yatay.

Altında kazanımlar sınırlı kaldı

Altın fiyatları, dün sert düştükten sonra koronavirüs vakalarına dair artan endişeler ve
ABD-Çin geriliminin güvenli limanlara olan yönelimi artırmasıyla büyün 1,800 dolar seviyesine yakın seyretti ancak güçlü dolar nedeniyle kazanımları sınırlı kaldı.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı %0.1 artarak 1,797.52 seviyesine yükseldi.

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı En çok para girişi olan 2 hisse dikkat çekti Yabancı gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Bugün hareketlenmesi muhtemel 4 hisse Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor