SPK, 6 kişiye para cezası verdi

SPK haftalık bülteni yayınlandı. Kurul, Vakıf Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı A.Ş’de yapılan işlemler sonucunda 3 kişi, İz Hayvancılık Tarım ve Gıda Sanayi Ticaret A.Ş.’deki (IZTAR) işlemler nedeniyle de 3 kişi hakkında idari para cezası verdi.

SPK haftalık bültenine göre Vakıf Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı A.Ş. (VKFYO) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda Ayhan Öztürk, Neriman Öztürk ve Emrullah Cahit Kaya’ya VKFYO pay piyasasının arz ve talebi ile fiyatı hakkında yanıltıcı izlenim uyandırılması gerekçesiyle para cezası verildi.

Ayrıca, İz Hayvancılık Tarım ve Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. (IZTAR) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda Aysel Çöpbacak İgit, Erkan Yılmaz ve Hakan Yıldız hakkında IZTAR pay piyasasının arz ve talebi ile fiyatı hakkında yanıltıcı izlenim uyandırmak nedeniyle idari para cezası verildi.

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı Yabancı gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Bugün hareketlenmesi muhtemel 4 hisse Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor BofA bugün açık ara o hisseyi topladı