SPK, Tureks'teki Hakan Dıravacı'nın işlemlerine cezayı kesti

Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Tureks Turizm pay piyasası  işlemleriyle ilgili Hakan Dıravacı'ya 6 ay süreyle geçici işlem yasağı  getirdi. Tureks Turizm geçtiğimiz hafta halka arz olmuştu.

SPK, Tureks Turizm pay piyasası işlemleriyle ilgili bir kişiye 6 ay süreyle geçici işlem yasağı getirdi.

Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Tureks Turizm pay piyasası  işlemleriyle ilgili bir kişiye 6 ay süreyle geçici işlem yasağı  getirdi.

SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Tureks Turizm Taşımacılık A.Ş. (TUREX) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerde 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107/1 maddesinde sayılan  fiilin işlendiğine dair makul şüphe bulunması nedeniyle 6362 sayılı
SPKn'nun 1 inci maddesi çerçevesinde yatırımcıların hak ve  yararlarının korunmasını teminen, 6362 sayılı SPKn'nun 128/1-(a)  maddesine dayanarak yapay piyasa oluşturmaya yönelik işlemlerin  engellenmesi amacıyla  6362 sayılı SPKn'nun 101/1 maddesi ve V-101.1  sayılı Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği'nin 5/1 ve 6/1 maddeleri uyarınca  Hakan Dıravacı hakkında 16.04.2021  tarihli işlemlerden başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle geçici  işlem yasağı uygulanmasına karar verildi. 

BofA, o hissede yüklü alım yaptı BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA bugün açık ara o hisseyi topladı O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı Nisan ayında bedelsiz kararı alan şirketler BIST 100’de sektörüne göre iskontolu hisseler