'TCMB politika faizinde yüzde 47'yi geçecek'

TCMB, piyasa beklentilerine paralel olarak politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 35'e çıkardı. Öte yandan Capital Economics, 2024 ilk çeyrekte TCMB politika faizinin yüzde 47,5'e ulaşmasını bekliyor.

Capital Economics'ten Liam Peach, yayınladığı yatırımcı notunda Türkiye Merkez Bankası'nın 500 baz puanlık faiz artışıyla rotasına sadık kaldığını söyledi.

Peach, "Merkez Bankası'nın politika sıkılaştırması ve son dönemdeki iletişimi, kredibilitesini yeniden inşa etmesine ve enflasyona karşı daha ciddi bir duruş sergilediğine dair güven oluşturmasına yardımcı oldu" dedi.

Ancak bankanın enflasyonu düşürmek ve bu on yıl içinde tek haneli enflasyona ulaşma şansına sahip olmak için faiz oranlarının uzun bir süre kısıtlayıcı bir seviyede tutulması gerekeceğini belirten Peach, 2024'ün ilk çeyreğinde faiz oranlarının %47,5'e ulaşmasını bekliyor.

Peach, 2024 yılında pozitif reel faiz oranlarının muhtemel göründüğünü ancak yatırımcı güvenini korumak için en az birkaç yıla ihtiyaç duyulacağını da savundu.

BofA'nın dün en çok alım yaptığı 5 hisse BofA dün açık ara o hisseyi topladı BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı BofA'nın geçen hafta aldığı 2 hisse dikkat çekti BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı