TEMSA'dan üretimi durdurma kararı

Türkiye’nin önde gelen otobüs üreticilerinden Temsa, 23 Aralık’a kadar üretimi durdurdu. Konuyla ilgili Dünya Gazetesi'nin edindiği bilgiye göre, şirketin yaşadığı mali sıkıntının bu kararın alınmasında etkili olduğu söyleniyor. Bu süreçte fabrikada stok sayımı yapılacağı öğrenildi.

Dünya Gazetesi'nden Aysel Yücel''in haberine göre; Türkiye’nin önde gelen otobüs üreticilerinden Temsa, 23 Aralık’a kadar üretimi durdurdu.

Konuyla ilgili Dünya'nın edindiği bilgiye göre, şirketin yaşadığı mali sıkıntı bu kararın alınmasında etkili oldu. Bu süreçte fabrikada stok sayımı yapılacağı öğrenildi. 

Yılda 10 bin adet araç üretiyor

1968 yılında kurulan ve 1987'den beri Adana'da bulunan 510 bin metrekarelik üretim tesisinde faaliyetleri sürdüren Temsa, yılda 10 binin üzerinde otobüs, midibüs ve hafif kamyon üretiyor.

Temsa, Türkiye dışında, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya gibi önde gelen ekonomilerdeki önemli pazarların da yer aldığı dünya çapında 70'e yakın ülkede faaliyet gösteriyor. 

Mayıs ayında satılmıştı

Geçen Mayıs ayında Hacı Ömer Sabancı Holding (SA) çatısı altındaki şirketlerden otobüs üreticisi Temsa satıldı. Otobüs, midibüs ve hafif kamyon üretimi yapan Temsa Ulaşım Araçları 182 milyon 693 bin TL'ye İsviçre merkezli True Value Capital Partners’a satıldı. Satış anlaşmasına göre 825 milyon TL şirket değeri üzerinden borç ve nakit düzenlemeleri yapıldıktan sonra 375 milyon TL hisse değeri karşılığında devir gerçekleştirildi. 

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı En çok para girişi olan 2 hisse dikkat çekti Yabancı gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Bugün hareketlenmesi muhtemel 4 hisse Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor