TOBB Nefes Kredisi 2 Ekim’de başlıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Kredi Garanti Fonu (KGF) ve bankaların işbirliğinde yürütülen TOBB Nefes Kredisi yeniden başlıyor. KOBİ’lere uygun koşullarda finansman sağlamayı amaçlayan kredinin başvuruları 2 Ekim 2025 itibarıyla alınacak.

TOBB’a bağlı Oda-Borsa üyesi işletmelerin başvurabileceği kredide, bir firma azami 1,5 milyon TL kullanabilecek.

Krediler, 6 ay anapara ödemesiz, en fazla 36 ay vadeli olacak. Faiz oranı 24 aya kadar yüzde 33, 24 ay üzerinde yüzde 32 olarak belirlendi.

25 Milyar TL’lik Kaynak

Toplam kredi hacmi 25 milyar TL olacak. Başvurular, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Denizbank, Garanti Bankası, Akbank ve Ziraat Katılım şubelerinden yapılabilecek.

Hisarcıklıoğlu: “KOBİ’lerin Nakit Akışı İçin Nefes Olacak”

KOBİ’lerin en büyük sıkıntısının finansmana erişim olduğunu vurgulayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:
“Şu anda üyelerimizin sahada karşılaştığı en önemli problem finansmana erişim. Özellikle KOBİ kredilerine uygulanan büyüme sınırı krediye erişimi zorlaştırıyor. Böyle bir dönemde KOBİ’lerimizin nakit akışını korumak için gerçekten ‘nefes’ olacak bir kaynak oluşturduk. Amacımız zor günlerde KOBİ’lerimizin yanında durup çarkların dönmesini sağlamak.”

Hisarcıklıoğlu, TOBB, KGF ve bankaların güç birliğiyle hayata geçirilen yeni dönemin, işletmelerin finansal yükünü hafifleteceğini belirterek katkı sağlayan kurumlara teşekkür etti.

Daha Önce 30 Milyar TL Destek Sağlandı

TOBB’un temmuz ayında uygulamaya aldığı Nefes Kredisi kapsamında 23 bin 515 firmaya 30 milyar TL destek verilmişti.

BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı! BofA, bugün açık ara o hisseyi topladı! BofA'dan o hissede 800 milyon TL'lik yüklü satış! BofA'dan o hissede 1.6 milyar TL'lik yüklü satış! Manipülasyon operasyonuna neden olan hisse belli oldu Günün önemli şirket ve sektör haberleri