Trump’ın Halkbank talimatını doğruladı

ABD Maliye Bakanlığı yetkilisi, Demokrat bir senatörün sorusu üzerine gönderdiği mektupta Başkan Trump’ın Maliye ve Adalet Bakanlığı’na Halkbank’a olası yaptırımların etkisini inceleme talimatı verdiğini belirtti.

Amerikanın Sesi Radyosunun internet sitesinde yer alan habere  göre, haber ilk olarak Bloomberg’ün internet sitesinde yer aldı. Aynı  konuyla ilgili benzer bir haber daha sonra Kongre’deki gelişmeleri  haberleştiren The Hill adlı haber sitesinde yayınlandı.

Geçtiğimiz Ekim ayında, ABD Senatosu’nun Mali İşler Komisyonu’nun  kıdemli Demokrat üyesi Oregon Senatörü Ron Wyden ABD Maliye Bakanı

Steven Mnuchin’e bir mektup göndererek ABD’de Halkbank hakkında açılan  soruşturmaya kendisinin ya da Trump yönetiminden başka yetkililerin  müdahale edip etmediğine ilişkin bilgi istedi.

ABD basınına göre, Senatör Wyden’ın sorusuna yanıt, ABD Maliye Bakanı Yardımcı Vekili Frederick Vaughan’dan geldi. Habere göre, Vaughan geçtiğimiz hafta gönderdiği mektupta ABD Maliye Bakanı Steven aMnuchin’in 2017 yılı Nisan ayından Kasım ayına kadar üst düzey Türk  yetkililerle yedi görüşme yaptığını belirtti.

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Koton'un halka arz sonuçları açıklandı BofA, o hissede yüklü alım yaptı Son 5 halka arzın en çok kazandıranı o hisse oldu Altınay Savunma Teknolojileri kaç lot verir? O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı