Tukaş’ın patronuna Borsa'da 3 ay işlem yasağı

ISFIN pay piyasasındaki işlemlerle ilgili Tukaş'ın yüzde 45.78'lik oranla hakim ortağı konumundaki Cem Sokullu hakkında 3 ay süreyle Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı, Brüt Takas ve İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması önleyici tedbirler uygulanacak.

BIST'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri  Yönergesi'nin 5. maddesi çerçevesinde, İş Finansal Kiralama A.Ş. (ISFIN) payının piyasasında Yönerge'nin 6. maddesinde  belirtilen emir  ve işlemleri nedeniyle aşağıda adı belirtilen yatırımcı hakkında Borsamız Pay Piyasası'ndaki emir ve  işlemlerine yönelik olarak 17/06/2020 tarihinden itibaren 3 ay süreyle Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı, Brüt Takas ve İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması önleyici tedbirleri uygulanacaktır.

Yatırımcı Adı ve Soyadı   MKK Sicil Numarası

Cem OKULLU                    13967624

Tedbirin uygulanacağı son tarih 16/09/2020'dir."

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı En çok para girişi olan 2 hisse dikkat çekti Yabancı gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Bugün hareketlenmesi muhtemel 4 hisse Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor