Tüketici güven endeksi şubatta geriledi

Şubat ayında tüketici güven endeksi 57,3 puan oldu. Endeks, bir önceki ayda 58,8 olarak gerçekleşmişti. Tüketicilerin gelecek 12 ay içerisinde otomobil satın alma ihtimali'ni gösteren kalemde bir önceki aya göre yüzde 10 düşüş yaşandı.

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,7 oranında azaldı; ocak ayında 58,8 olan endeks, şubat ayında 57,3 oldu.

Kasım ayında 59,9 seviyesindeki tüketici güveninde trend, son 3 ayda hafif de olsa aşağı yönelmiş durumda. Kasımdaki 59,9 seviyesinin ardından aralık ve ocak ayında endeks 58,8 olarak açıklanmıştı. Bugün gelen şubat verisi de tüketici güvenindeki düşüşe işaret etti.

Tüketicinin otomobil satın alma ihtimali yüzde 10 geriledi

Veri setinde 'Tüketicilerin gelecek 12 ay içerisinde otomobil satın alma ihtimali'ni gösteren kalemde bir önceki aya göre yüzde 10 düşüş yaşandı. Otomotiv sektöründe bayilerin stok yetiştiremediği ve kredi faizlerinin düşmeye devam ettiği bir dönemde bu veri dikkat çekti.

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı En çok para girişi olan 2 hisse dikkat çekti Yabancı gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Bugün hareketlenmesi muhtemel 4 hisse Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor