Türk İlaç'tan önemli KAP açıklaması

Türk İlaç, Dünya Sağlık Örgütü'nün ihtiyaç listesinde bulunan antibiyotik tedavi ürünü 'İnfüzyonluk Çözelti' için Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsat aldı. İlacın geri ödeme listesinde belirlenmiş olan satış fiyatı 8,78 TL.

Şirketten konuyla ilgili yapılan KAP açıklaması şöyle;

"Dünya Sağlık Örgütü Temel İhtiyaçlar listesinde yer alan , ilk ve ileri evredeki clostridium difficile enfeksiyonu için ilk seçilen antibiyotik tedavi ürünü olan nitroimidazol İçin ;
Turkfleks %5 Metronidazol I.V. İnfüzyonluk Çözelti ürünümüz İçin T.C Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç Ve Tıbbi Cihaz Kurumundan imal ruhsatı İçin hak kazanılmış olup ruhsatlandırma işlemleri tamamlanmıştır.

İlacın geri ödeme listesinde belirlenmiş olan satış fiyatı 8,78 TL dir.  Ürün İhracat ürünleri arasında yer almakta olup  Devlet Malzeme Ofisi ihale ürünüdür .

Kamuoyu bilgisine saygılarımızla sunarız."

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı BofA bugün açık ara o hisseyi topladı O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı Nisan ayında bedelsiz kararı alan şirketler BIST 100’de sektörüne göre iskontolu hisseler