Ülke iflasları kapıda!

Geride bıraktığımız yıl dünya piyasalarında en çok konuşulan konuların başında ham petrol geldi... 2014’ün haziran ayında varil fiyatı 114 dolardan satılan brent petrol yılı 36 dolardan kapadı.

2014’ün haziran ayında varil fiyatı 114 dolardan satılan brent petrol yılı 36 dolardan kapadı. Ancak görünen o ki bu seviye petrolün gördüğü en düşük seviye olmayacak.



Suudi Arabistan’ın ABD’de kaya gazı tekniği ile üretim yapan şirketlere açtığı savaş sonucu son 11 yılın en düşük seviyesinde seyreden petrolün 20 dolar seviyelerine kadar inebileceği belirtiliyor. Suudi Arabistan piyasada arz fazlası olmasına rağmen üretimini düşürmeyerek petrol fiyatlarını düşük tutmaya devam ediyor. Bu da petroldeki erozyonun 2016’nın tamamında süreceği yönündeki beklentileri artırdı.



Petrol fiyatlarının düşük olması ise petrol üreten ülkelerin gelirlerinde sert düşüşleri beraberinde getirdi. Yapılan hesaplamalara göre Ortadoğu’daki petrol üreticilerinin bütçeleri bu yıl 350 milyar dolar açık verecek. 2016’da ise petrol zengini ülkeler iflas ile karşı karşıya kalacak.


BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı En çok para girişi olan 2 hisse dikkat çekti Yabancı gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Bugün hareketlenmesi muhtemel 4 hisse Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor