Vatandaşa 'dış kaynak' müjdesi

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin makro temellerinin daha da sağlamlaştığını belirterek, azalan cari açık ile dış kaynak ihtiyacının azaldığını söyledi.

Şimşek, bununla birlikte kamunun yeniden yapılanmasına kaynak bulmaya devam ettiklerini de belirterek, bu kapsamda Dünya Bankası kaynaklı kredilerle de bazı kamu hizmetlerini daha etkin ve verimli hale getirdiklerini söyledi. Şimşek, söz konusu kaynakların kamuda vatandaş memnuniyetini artırmada önemli rol üstlendiğini vurguladı. Şimşek, bu çerçevede tapu ve kadastro işlemlerinin modernizasyonu için Dünya Bankası’ndan 81 milyon euro’luk ek finansman sağlandığını bildirdi.


Kadastro haritalarının sayısal kadastro ve tapu bilgilerini destekleyecek şekilde yenilenmesi ve güncellenmesi ile sayısal tapu ve kadastro bilgilerinin kamu ve özel sektör kuruluşlarının hizmetine sunulmasının, bu alandaki hizmetlerin etkinliğini ve verimliliğini artırdığı belirtildi.


10 bin kişiye iş yolda


Projeye ilişkin olarak ayrıca özel sektörde iş olanakları  yaratılmasının planlandığına dikkati çeken Şimşek, bu kapsamda 5 bini teknik  personel olmak üzere toplam 10 bin kişiye istihdam yaratılmasının hedeflendiğini bildirdi.


Şimşek, Dünya Bankası kredileriyle kamuda altyapı  çalışmalarına destek verilen diğer önemli projeleri de “TEİAŞ’ın Yenilenebilir Enerji Altyapısı Projesi, BOTAŞ Tuz Gölü doğalgaz Yer Altı Depolama Projesi, İstanbul’un olası depreme karşı altyapı güçlendirme çalışmaları, sağlıkta dönüşüm çalışmaları” olarak sıraladı.(Milliyet)

BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı En çok para girişi olan 2 hisse dikkat çekti Yabancı gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor Bugün hareketlenmesi muhtemel 4 hisse Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor