Yabancıların DİBS stoku zirvede

Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki devlet iç borçlanma senedi (DİBS) portföyü, 13 Haziran haftasında bir önceki haftaya göre piyasa fiyatı değişimi ve kur farkından arındırılmış olarak 341.6 milyon dolar arttı.

TCMB'nin internet sitesinde yer alan verilere göre, yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse portföyü ise aynı dönemde bir önceki haftaya göre piyasa fiyatı değişimi ve kur farkından arındırılmış olarak net 110.9 milyon dolar arttı.


Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki DİBS stoku 13 Haziran haftası itibarıyla 52.71 milyar dolar oldu. Verilere göre, 6 Haziran haftasında DİBS stoku 52.04 milyar dolar, arındırılmış giriş tutarı 159.9 milyon dolar olmuştu.


Yurtdışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse senedi stoku ise 13 Haziran haftası itibarıyla 63.35 milyar dolara geriledi.

BofA bugün açık ara o hisseyi topladı O hisse yatırımcısına bir ayda 2 katı kazandırdı Nisan ayında bedelsiz kararı alan şirketler Yabancı yatırımcı 10 gündür o hisseyi satıyor BofA, o hissede yüklü alım yaptı BIST 100’de sektörüne göre iskontolu hisseler