Yapı Kredi Bankası YKBNK hisse yorum ve hedef fiyatı

Deniz Yatırım, YKBNK-Yapı Kredi Bankası için hedef fiyatını 33,99 TL'den 45,4 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu

Deniz Yatırım, YKBNK-Yapı Kredi Bankası için hedef fiyatını 33,99 TL'den 45,4 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu.

Raporda yer alan detaylar şu şekilde:

"Yapı Kredi Bankası geçtiğimiz hafta 1Ç24 konsolide olmayan finansallarında piyasa beklentilerine paralel olarak 10.3 milyar TL net kar açıkladıktan sonraki iki işlem gününde %4.1 değer kaybederken, banka endeksinin %4, BİST-100’ün ise %6.2 gerisinde kaldı.

1Ç24’teki düşük net faiz marjı kaynaklı olarak %22.9 seviyesinde gerçekleşen özsermaye karlılığının sonuçlar sonrası zayıf hisse performansının ana nedeni olduğunu düşünüyoruz. Swap gideri ve TÜFE’ye endeksli bonoların marj üzerindeki etkisinin yüksek olduğu bu dönemde TL kredi/mevduat faiz makası ise sınırlı da olsa iyileşme trendini korumuştur.

Bu trendin devamı ile marjın önümüzdeki dönemde yükselmesini ve yılı 120 baz puan daralma ile kapatmasını öngörüyoruz. Yapı Kredi Bankası için AL önerimizi koruyoruz, hedef fiyatımız ise 45.40 TL’dir. (önceki: 33.99 TL)."

BofA'nın dün en çok alım yaptığı 5 hisse BofA dün açık ara o hisseyi topladı BofA gözünü o hisseye dikti, aldıkça alıyor BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı BofA'nın geçen hafta aldığı 2 hisse dikkat çekti BofA gözünü kararttı, o hissede yüklü alım yaptı