Amsterdam hisse işlem hacmiyle Londra'yı geçti

Amsterdam, Avrupa'nın en büyük hisse senedi ticareti merkezi olarak Londra'yı geçti. Londra piyasalarında yapılan işlem hacmi ise ocak ayında günlük ortalama 8,6 milyar Euro'ya geriledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Amsterdam'ın, Brexit'ten sonra İngiltere'nin kaybettiği işletmeleri toplarken  ocak ayında Avrupa'nın en büyük hisse ticaret merkezi oldu ve Londra'nın tarihi ünvanını devraldı.

Financial Times haberinde, Euronext Amsterdam'da ve CBOE Europe ve Turquoise'ın Hollanda birimlerinde, günde ortalama 9,2 milyar euro (11,16 milyar dolar) işlem görürken, aralık ayına göre dört katın üzerinde bir artış gerçekleştiği belirtildi.

Londra piyasalarında yapılan işlem hacmi ise ocak ayında günlük ortalama 8,6 milyar euroya geriledi.

Kaynak : Matriks

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar