Anadolu Hayat hisse yorumu ve analizi

Deniz Yatırım, Anadolu Hayat hedef fiyatını 10,65 TL'den 8,64 TL’ye revize etti, 'AL' tavsiyesini korudu. Raporda hedef fiyatını düşürmesine rağmen getiri potansiyeli yüzde 36 olarak ön görüldü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Deniz Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"Tavsiye AL
Fiyat/Hisse 6.34
Hedef Fiyat/Hisse TRY8.64
Getiri Potansiyeli 36%
HAO 17%
Piyasa değeri TRY2,726 mln

ANHYT  1Ç20 finansalları değerlendirmesi - AL olan önerimizi  koruyor Hedef Fiyatımızı 8.64 TL'ye revize ediyoruz (önceki: 10.65 TL)
Anadolu Hayat ve Emeklilik (AHE) 1Ç20 finansallarında 125 milyon TL net kar açıkladı. Şirketin kar rakamı önceki yılın aynı dönemine  göre %72 oranında artarken bir önceki döneme göre ise %3 oranında bir  artış gösterdi.

Özsermaye karlılığı ise %42.9 olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla %154 artış gösteren hayat  sigortası alanındaki 108 milyon TL’lik operasyonel kar şirketin net  karını domine etti.

Şirketin hayat sigortası segmentindeki yıllık %181 oranındaki prim  üretimi artışı bu segmentteki operasyonel kar rakamını yukarı  taşımıştır.

Yatırım gelirlerinin desteği ile pperasyonel kar marjı hayat  sigortası segmentinde %21 olarak gerçekleşmiş ve bir önceki döneme  göre 300 baz puan kadar artış göstermiştir.

Bireysel emeklilik tarafı ise istikrarlı görünümünü korumuştur. Bu  segmentteki 23 milyon TL’lik operasyoenl kar gerek geçtiğimiz yılın  aynı dönemi gerekse de bir önceki döneme göre paralel kalmıştır.

Bu segmentte dikkatimizi çeken konu fon yönetim kpmisyon marjının  geçtiğimiz yıllardaki oldukça stabil %1.90 seviyesinden %1.76  seviyesine gerilemiş olmasıdır.

AHE’nin bireysel emeklilik fon hacmi 19.1 milyar TL’ye  yükselirken, katılımcı sayısı da 1.1 milyon seviyesinin hemen  üzerindedir.

Katılımcıların katkı payı 735 milyon TL ile bir önceki döneme göre  kısmi bir artış gösterirken geçen yılın aynı dönemine göre ise %174  oranında artış kaydetmiştir.

Bizce halen %9.00 gibi oldukça düşük seviyelerde seyreden mevduat  faiz oranlarının bireysel emekliliğe ilgiyi artırabileceğini  düşünüyoruz. Devletin %25’lik katkısı mevduat getirisine kıyasla  oldukça cazip görünmektedir.

Yüksek 1Ç20 kar rakamına rağmen, ekonomik yavaşlamaya bağlı olarak  olası işsizlik artışı ve tüketici kredilerine olan talebin yavaşlamış  olması nedeniyle 2020 yılı için 440 milyon TL’lik net kar beklentimizi koruyoruz.

Risksiz faiz oranı tahminimizi %12.00’den %14.00’e yükselttiğimiz  için Anadolu Hayat ve Emeklilik için hedef fiyatımızı 8.64 TL’ye  revize ediyoruz (önceki: 10.65 TL). Geçmiş dönemdeki değerleme  çarpanlarına baktığımızda şirketin %40 seviyelerinde gerçekleşen  özsermaye karlılığı daha yüksek değerleme çarpanlarını hak ettiğini  düşünüyoruz. Bu nedenle AL olan önerimizi koruyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar