Arçelik ARCLK hisse yorumu ve teknik analizi

İntegral Yatırım, Arçelik için hedef fiyatını 27,36 TL'ye yükseltti. Raporda, ‘Hem ekonomik verilerdeki toparlanma, hem kur etkisi hem parite etkisi ile birlikte Arçelik için 3.çeyrekte 10.496 milyon TL satış geliri bekliyoruz’ denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İntegral Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"Arçelik 3Ç20 Beklentileri

Satışlarının yarıdan fazlasını yurtdışı pazarlara gerçekleştiren Arçelik için 3.çeyrek dönemin sadece yurtiçinde değil, aynı zamanda  yurtdışı pazarlar içinde pozitif geçtiğini düşünüyoruz. 2.çeyrekte %58  seviyelerinde ihracat oranına sahip olan Arçelik için, korona virüs  etkisi altında geçen 2.çeyrek dönemden sonra daha iyi sonuçları 3.çeyrekte görebiliriz.

Korona virüs salgını ve alınan tedbirler  dolayısıyla ikinci çeyrekte yurt dışı satışlarında gerileme yaşandı ancak PMI ve güven endekslerinin 3.çeyrek dönemde yükselmeye  başlamasını Arçelik için pozitif olarak algılıyoruz. Haziran ayı  itibari ile alınan tedbirlerin kaldırılmasını, imalat sektöründeki  toparlanmayı ve gevşek para politikasını 3.çeyrek yurt dışı ve yurt  içi satışları için pozitif etki yaratmasını bekliyoruz.

Avrupa güven endeksleri yükseldi 

İhracatçı şirket olan Arçelik yurtdışı satışlarının büyük kısmını Avrupa gerçekleştiriyor. İkinci çeyrekte toplam satışların %42’si  sadece Avrupa’ya yapıldı. Bu nedenle Avrupa’daki ekonomik  aktivitelerin önemi büyük. Euro Bölgesi İmalat PMI Eylül ayında 53.7  seviyesine yükselirken, Almanya İmalat PMI 56.7 ile 26 ayın en yüksek  seviyesine yükseldi. Diğer bölge ekonomilerinde genel olarak İmalat  sektörü üçüncü çeyrekte toparlandı. Bununla birlikte, Euro Bölgesi Tüketici Güven endeksi 2.çeyrekte yaşanan sert düşüşün ardından 3.çeyrekte toparlanmasını sürdürdü. Endeks Ağustos ayında 0.8 puan  yükseldi ancak uzun dönem averajı -11.1’in üstüne çıkamadı. Sentix Yatırımcı güven endeksi Haziran ayındaki -24.8 seviyesinden -8.0  seviyesine yükseldi. Güven endeksleri halen zayıf olmasına karşın  iyileşme hızı dikkat çekici.

EURUSD paritesindeki yükseliş karlılığı pozitif etkileyebilir…

Avrupa ile ilgili son olarak EURUSD paritesinin 3.çeyrekte 1.12  seviyesinden 1.1750 seviyesine yükselmesinden söz etmek gerekiyor.

Paritedeki bu yükselişin satışlarını Avrupa’ya gerçekleştiren Arçelik'in kar marjlarını olumlu etkilemesi bekleniyor. 

Türkiye Pazarı 

Yurtiçi tarafta ise reel kesim güven endeksi verisi Nisan ayında 66.8  seviyesini gördükten sonra hızlı bir yükselişle Eylül ve Ekim  aylarında 105-106 bölgelerine V tip bir toparlanma gösterdi. Veriler

3.çeyrek dönemin beyaz eşya pazarında düşen faizlerinde desteğiyle  önemli bir toparlanma olduğunu gösteriyor. Türkiye pazarında, faiz  indirimleri ve salgın kaynaklı tedbirlerin hafifletilmesi ertelenmiş  talebi canlandırdı. Bu bilgi ışığında 3.çeyrekte yurtiçi performans  açısından Arçelik için olumlu sonuçlar bekliyoruz.

Sonuç

Bu kapsamda Euro Bölgesi, İngiltere ve Rusya’daki ekonomik  toparlanmanın satışlara pozitif yansımasını ve satış gelirlerindeki  payını artırmasını bekliyoruz. Hem ekonomik verilerdeki toparlanma, hem kur etkisi hem parite etkisi ile birlikte Arçelik için 3.çeyrekte

10.496 milyon TL satış geliri bekliyoruz. Bu rakam 3Ç19 dönemine göre TL bazında %27 ciro artışına karşılık geliyor. Aynı dönem için FAVÖK rakamının %26 artışla 1.154 milyon TL olmasını bekliyoruz. FAVÖK Marjının %11 seviyesinde oluşmasını öngörmekteyiz. Bu sonuçlarla birlikte 7.32x olan fd/favök rasyosu 6.83x seviyesine geriliyor. ARCLK  için 24TL olan hedef fiyatımızı 27.36TL seviyesine yükseltiyoruz."

Alış 146.2
Satış 146.3
Değişim -2.8%
Son Değer 146.2
En yüksek 150.3
En düşük 145.5
Haftalık Değişim 0.6194%
Aylık Değişim -13.4911%
Yıllık Değişim 13.7743%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar