Arena Bilgisayar satın almayı tamamladı

Arena Bilgisayar, Brightstar Telekomünikasyon Dağıtım Ltd. Şti.'nin (Brightstar Türkiye) hisselerinin %100'ünün satın alınmasına ilişkin Satın Alma Sözleşmesi 10 Eylül 2021 tarihinde imzaladığını duyurdu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Arena Bilgisayar, Brightstar Türkiye'nin hisselerine ilişkin Satın Alma Sözleşmesini 10 Eylül tarihinde imzaladı.

Arena Bilgisayar'dan KAP'a yapılan açıklama şöyle:

"4 Mayıs 2021 tarihindeki KAP açıklamamızda duyurulmuş olan Şirketimiz  ile Likewize Corporation (önceki ünvanı ile Brightstar Corporation) arasında gerçekleştirilen satın alma görüşmeleri  neticesinde, Brightstar Telekomünikasyon Dağıtım Ltd. Şti.'nin
(Brightstar Türkiye) hisselerinin %100'ünün Şirketimiz tarafından  satın alınmasına ilişkin Satın Alma Sözleşmesi 10 Eylül 2021 tarihinde  imzalanmıştır.

Hisse devirleri, Rekabet Kurulu onayı dahil gerekli yasal süreçlerin  tamamlanması ve Satın Alma Sözleşmesinde yer alan koşulların  karşılıklı olarak yerine getirilmesini takiben tamamlanacaktır.

Anlaşma gereği Şirketimiz Brightstar Türkiye'nin hisselerinin %100'ünün satın alma bedeli olarak 35 milyon Amerikan Doları nakit  ödeme yapacaktır.

2009 yılında akıllı telefonlar ve aksesuar ürünleri başta olmak üzere  tüm telekomünikasyon ürün ve hizmetlerinin Türkiye'de dağıtımı amacı  ile kurulmuş olan Brightstar Türkiye aynı yıl Vodafone Dağıtım Servis  ve İçerik Hizmetleri A.Ş. (Vodafone) ile tüm  telekomünikasyon ürünlerinin Vodafone satış noktalarına ve iş  ortaklarına dağıtılması konusunda dağıtıcılık anlaşması imzalamıştır.

Hali hazırda yürürlükte olan bu anlaşmanın mevcut koşullar ile  ortaklık değişimi sonrasında da devamına ilişkin olarak Vodafone ile  gerekli mutabakat sağlanmıştır. Apple, Samsung, Oppo, Xiaomi, Huawei, Lenovo, Honor, Tecno, Harman Kardon, JBL, Sennheiser gibi akıllı telefon ve yeni nesil  aksesuar ürünlerinin Vodafone satış noktaları başta olmak üzere tüm  akıllı telefon satış kanallarında katma değerli dağıtımını  gerçekleştirmekte olan Brightstar Türkiye, satın almanın tamamlanması  sonrasında bu ürünlere ilave olarak Şirketimiz portföyünde bulunan  bilgisayar ve diğer bilgi teknolojileri ürünlerini kendi satış  kanalları üzerinden dağıtmaya da başlayacaktır.

Şirketimiz son yıllarda stratejik olarak dijital dönüşümü destekleyen  teknolojilere yatırım yapmakta ve başta Finansal Teknolojiler (Paynet), Yenilenebilir Enerji Teknolojileri, Bulut
Servisleri Platformu, IoT ve Otomasyon Teknolojileri gibi  müşterilerimizin Dijital Dönüşüm süreçlerine katkı sağlayan alanlarda  büyümektedir. Dijital teknolojilere yaptığımız yatırımların bir devamı  olan bu satın almamız ile Arena ve Brightstar Türkiye'nin mevcut  teknoloji gücü ve tecrübesini Vodafone Türkiye 5G hizmetleri ile  genişletmek ve müşterilerimizin uçtan uca tüm dijitalleşme  ihtiyaçlarına cevap verebileceğimiz öncü bir dijitalleştirme platformu  oluşturmak amacındayız.

Brightstar Türkiye 2020 yılında 2 milyar 400 milyon TL (342 milyon Amerikan Doları) net satış hasılatı gerçekleştirmiştir. Şirketimizin 2020 yılında elde etmiş olduğu esas faaliyet karlılık  oranından daha yüksek bir esas faaliyet karlılık oranına sahip olan Brightstar Türkiye'nin Arena Grubu'na dahil olmasının yüksek karlılık  oranlarının yanı sıra yaratacağı yeni iş geliştirme fırsatları,  ölçek ekonomisi, maliyet avantajları ve operasyonel sinerjiler ile  şirketimizin daha karlı ve sürdürülebilir büyümesine önemli miktarda  katkı yapacağını öngörmekteyiz.

Sürece ilişkin olarak gelişmeler hakkında kamuoyu tarafımızca  bilgilendirilecektir.
Pay sahiplerinin ve kamunun bilgisine sunulur.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar