ASELSAN: 2019’da tüm hedefleri gerçekleştirdik

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof.Dr. Haluk Görgün, 2019 yılı için koydukları tüm hedefleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Görgün, Sürdürülebilirlik Endeksinde ASELSAN'ın, altıncı kez ve  aralıksız olarak yer alarak önemli bir başarıya imza attığını ifade etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ASELSAN dergisinde değerlendirmelerde bulunan Görgün, "Şirketimiz,  yeni yılda çok daha büyük işlere de imza atacaktır. Ürettiği yerli ve  milli teknoloji ile Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere  kurumlarımızın ihtiyaç duyduğu elektronik sistemleri geliştiren ASELSAN’a emeği geçen, bir kısmı ebediyete intikal etmiş herkese yürekten teşekkür ediyoruz. " dedi.

Görgün, Borsa İstanbul’un sürdürülebilirlik ve kurumsal sosyal  sorumluluk ilkelerini benimseyen ve bu alanlarda fark yaratan  şirketlerin yatırımcılar tarafından ayırt edilebilmesi amacıyla  başlattığı Sürdürülebilirlik Endeksinde ASELSAN'ın, altıncı kez ve  aralıksız olarak yer alarak önemli bir başarıya imza attığını ifade etti.

Görgün şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türk Savunma Sanayisinin en büyük kuruluşu ASELSAN, 14 Kasım  tarihinde 44’üncü kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Kurulduğu günden bugüne ASELSAN, teknolojide ulaştığı derinlikle,  araştırma ve geliştirme faaliyetlerindeki gücüyle, tasarım ve üretim  yetkinliklerini geliştirmesiyle, küresel pazardaki yerini yukarıya  doğru taşımaya devam etmektedir. Şirketimiz, ülkemizin 2023  hedeflerine ulaşması arzusuyla çalışmalarında emin adımlarla  ilerlemektedir.

2003 yılında Jandarma Genel Komutanlığı ile ilk fazı imzalanan Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi (JEMUS) Projesinin altıncı  ve yedinci fazları tamamlanarak 68’nci il sistemine ulaşıldı. Son kabulü yapılan Erzurum il sistemi ile birlikte  JEMUS araç telsizi  kapsama alanı (ortalama her ilde %95 oranında olacak şekilde) 653.782  kilometrekareye erişti. Elektromanyetik Fırlatma (EMF) konusunda ASELSAN tarafından  yürütülen çalışmalar önemli aşamalar kaydedilerek ilerliyor. Yeni  açılan ASELSAN Elektromanyetik Fırlatma Sistemi Geliştirme Laboratuvarında Elektromanyetik Top Sistemi (TUFAN) ile yapılan atışlı  testlerde, ülkemizde bu alanda elde edilen en yüksek namlu çıkış  enerjisi ve verimlilik seviyesine ulaşılarak rekor kırıldı."

ASELS ASELSAN ELEKTRONIK SANAYI VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 56.1
Satış 56.15
Değişim 0.7%
Son Değer 56.15
En yüksek 56.8
En düşük 55.5
Haftalık Değişim -0.3549%
Aylık Değişim -6.4166%
Yıllık Değişim 24.8332%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar