ASELSAN ASELS hisse yorumu tahmini ve teknik analizi

Ahlatcı Yatırım tarafından hazırlanan Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ hissesi teknik analiz raporu...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ahlatcı Yatırım tarafından hazırlanan analiz şöyle:

"Aselsan KAP'a yaptığı açıklamaya göre 2021 yılı 3 aylık konsolide net  karı 1.233.851.000 TL olarak açıkladı. Şirket karını bir önceki yılın  aynı dönemine göre yüzde 34 artırdı.

Net döviz varlığı 7.479.408.000 TL olan şirket, döviz kurunun yukarı yönlü hareket etmesinin etkisi  sınırlanıyor.

Aselsan, uluslararası bir müşterisinin kullanımına  yönelik aviyonik sistemlerinin ihracatı ile ilgili toplam bedeli 35.538.737 ABD doları tutarında bir sözleşme imzaladığı KAP'ta  yayınlarken Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan anlaşmada  şehirde kullanılmaya başlanacak olan elektrikli otobüslerin pillerini Aselsan üretecek.

Teknik açıdan inceleyecek olursak Aselsan paylarının 22 Mart'ta TCMB Başkan değişikliğinin ardından gelen sert satışlar sonrası 14,50 - 15,50 TL fiyat aralığında yatay bir hareket izlediği görülüyor.

Borsa İstanbul'a gelen tepki alımlarına kayıtsız kaldığı görülen Aselsan'ın 50 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 15,35 TL fiyat seviyesini  yukarı yönlü kırması hissenin seyri açısından önemli.

Haftaya  gerçekleştirilecek olan NATO zirvesinden çıkacak olan olumlu bir  gelişmenin ardından savunma sanayinin öncüsü konumunda bulunan Aselsan'da pozitif bir etkinin oluşması muhtemel gözüküyor.

Yukarı  yönlü hareketin oluşması durumunda 15,75 ve 15,90 TL direnç  seviyelerinin takip edilmesi gerekiyor.

Haber akışının beklentilere  paralel olarak gerçekleşmemesi halinde ise 15,15 ve 14,95 TL destek  seviyelerinin test edilmesi fiyatlamalar için önem arz ediyor.

Destekler: 15,15 / 14.95 / 14,75

Dirençler: 15,75 / 15.90 / 16,30"

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar