ASELSAN hisse yorumu tahmini ve teknik analizi

Ak Yatırım, Aselsan hedef fiyatını 29 TL'den 36 TL'ye revize  ederken, 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini korudu. Raporda, 'Beklenenden iyi gelen 1Ç20 net kar rakamı ile hisselerde  olumlu tepki olacağını düşünüyoruz' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Aselsan 1Ç20’de 920 milyon TL net kar açıkladı, yıllık %46 büyüme  gerçekleşti ve beklentilerin üzerinde. Faaliyet dışı net gelir 660  milyon TL ile beklentimiz olan 114 milyon TL’nin üzerinde gelmesi ile  beklenenden iyi net kar gerçekleşti. 1Ç20 ciro yıllık %30 büyüme ile 2  milyar 595 milyon TL olarak gerçekleşti ve beklentilere paralel geldi.

1Ç20 FAVÖK yıllık %57 büyüme ile 621 milyon TL olarak gerçekleşti ve  beklentilere paralel geldi. 1Ç20 FAVÖK marjı %23,9 ile 1Ç19’daki FAVÖK  marjı olan %19,’in üzerinde gerçekleşti. Mart sonunu Aselsan 51 milyon TL net nakit pozisyonu ile kapattı, 2019 yılsonunda şirket 1 milyar 287 milyon TL net nakit pozisyonu kaydetmişti.

Şirket daha önce 2020  de yılın ilk yarısında nakit akışında azalış ve ardından yılın ikinci  yarısında tekrar yükseliş olacağını, 2020 yılsonunu net nakit  pozisyonda kapatacağını öngördüklerini açıklamıştı. 2019’un ikinci  yarısında ve bu yılın ilk çeyreğinde nakit akışlarda gözlemlenen  iyileşme ile gelecek projeksiyonlarımızdaki nakit akışlarını  iyileştirdik. Böylece, Aselsan hisseleri için 12 aylık hedef fiyatımızı 29 TL’den 36 TL’ye revize ettik. Endeksin Üzerinde önerimiz koruyoruz.

Beklenenden iyi gelen 1Ç20 net kar rakamı ile hisselerde  olumlu tepki olacağını düşünüyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar