Aselsan'ı 2020'de neler bekliyor?

Borsa İstanbul'da ASELS koduyla işlem gören Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2019'da yukarı yönlü bir grafik çizdi. Peki, ASELS hissesini 2020 yılında neler bekliyor? Hissenin önündeki artılar ve eksiler neler?

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul'un en çok tercih edilen hisselerinden biri olan ve ASELS koduyla işlem gören Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. yatırımcısının yüzünü 2019'da da güldürdü. 

Peki ASELS hissesini 2020'de neler bekliyor? İş Yatırım, Aselsan'ın hedef fiyatını 24.95 TL olarak belirledi. Şu an ise 20.94 TL'den işlem görüyor. İş Yatırım'dan Mustafa Küçükmeral, 3 Aralık 2019'da Aselsan hisse analizi ile ilgili şu tespitlerde bulundu:

Yüksek giriş engelleriyle korunan ve yurtiçinde ana faaliyet alanında rakibi olmayan şirket yatırımcılara savunma sanayinde sağlanan katma değeri yüksek büyümeden yararlanmak için cazip bir yatırım imkânı sunuyor. Yaklaşık 10 milyar dolarlık rekor yüksek bakiye siparişi ve güçlü proje edinimi önümüzdeki yıllarda güçlü gelir büyümesine işaret ediyor.

Önümüzdeki 3 yıl gelirlerin dolar bazında 9-10% büyümeye devam edeceğini ve tahminimizin %80’ininin hali hazırda siparişi alınmış projelerden geleceğini öngörüyoruz. Aselsan yaklaşık 5x ciro karşılama oranı (bakiye sipariş  / ciro) ile rakiplerine göre (2,0x) çok daha yüksek öngörülebilirlik, daha güçlü büyüme be kârlılık sunuyor.

Şirket’in iyileşen teknolojik kabiliyeti, yurtdışı pazarlarda daha rekabetçi duruma gelmesi ve savunma dışı teknolojilere de odaklanılmış olması orta uzun vadede büyümeyi desteklemeye ve portföyü çeşitlendirmeye devam edeceğini düşünüyoruz. Ancak büyümesi potansiyeli ile ilgili olumlu olmamıza rağmen, son dönemde yurtiçi proje edinimlerinin Türkiye’nin toplam savunma sanayii harcamalarına kıyasla yüksek seyretmesi ve kamu bütçe açığının artması nedenleriyle kısa vadede nakit akışının zayıf seyretmeye devam edebileceğini düşünüyoruz.

Nakit akışı iyileşiyor

Şirket'in nakit akışının sürdürülebilir şekilde iyileştiğinin görülmesi hisse fiyatını olumlu etkileyecek en önemli faktörür. Bunun yanısıra özellikle yurtdışında kazanılacak projelerin hisse üzerinde olumlu etki yaratabileceğini düşünüyoruz.

NATO ile ilişkiler hisse fiyatını etkiler

Türkiye'nin NATO müttefikleri ile ilişkileri hisse fiyatını etkileyebilecek en önemli faktörlerden biri olarak öne çıkıyor. Ayrıca operasyonel nakit akışındaki iyileşme ya da daha da kötüleşme hisse hareketinin yönünü belirleyecek bir diğer önemli gelişme olarak görülüyor.

ASELS ASELSAN ELEKTRONIK SANAYI VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 0
Satış 0
Değişim 0%
Son Değer 0
En yüksek 0
En düşük 0
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar