Asus'un yeni bilgisayarı 'parmak kadar'

Asus IFA 2015 kapsamında yeni ürünlerini tanıtmaya devam ediyor. Giderek küçülen mini bilgisayarlara bir yenisi ise Asus'tan geliyor. İşte karşınızda VivoStick...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Günümüzde ilerleyen teknoloji ile artık her şey mümkün hale geliyor. Mini bilgisayarlar ise gün geçtikçe pazardaki yerini arttırıyor. Mini bilgisayarlara bir yenisi ise IFA 2015'de Asus'tan geldi.


İşte Asus VivoStick

Dünyanın en küçük Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayar olan Asus VivoStick, sadece 70 gram ağırlığında ve 138 x 15 x 14 mm boyutunda. Bir flash bellek ile karıştırma riskinin oldukça fazla olduğu bu yeni bilgisayar, boyutuna rağmen oldukça marifetli.


HDMI çıkışı ile harici bir ekrana bağlayabileceğiniz VivoStick ile orta halli bir bilgisayar elde etmeniz mümkün. Cihaz Intel'in Cherry Trail platformunu temel alırken 14nm fabrikasyon sürecine sahip.


4 çekirdekli Atom x5 ve x7 olarak isimlendirilen Z8xxx serisi işlemcileri kullanacak olan mini bilgisayar 2 GB RAM, 32 GB dahili depolama ve microSD kart desteği, WiFi, mikrofon girişi, hoparlör, USB 3.0 ve microUSB portlarını bünyesinde barındırıyor.


Bluetooth 4.0 ve 802.11b/g/n bağlantılarına sahip olan Asus VivoStick, yurt dışında 129 dolar fiyat etiketine sahip olacak.



Kaynak: ShiftDelete.net (SDN)

Kategoriler Kripto Para Gündem
Yorumlar