Asya borsaları artan vakaların etkisiyle geriledi

Asya hisse senetleri koronavirüs vaka sayılarında yaşanan artışların olumsuz etkisi ile bu sabahki işlemlerde çoğunlukla negatif bir seyir izledi. Güney Kore negatif bölgede seyrederken, Hong Kong da geriledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Asya hisse senetleri Salı günkü işlemlerde ABD genelinde koronavirüs vaka sayılarında yaşanan artışların risk varlıkları üzerinde ağırlık oluşturması ile çoğunlukla geriledi.

Güney Kore negatif bölgede seyrederken, Hong Kong da geriledi.

Japonya'da endeks pandeminin olumsuz etkileri ile mücadeleye yönelik açıklanan 380 milyar dolar değerindeki mali paketin ardından dalgalı bir seyir izledi.

Japonya Kabine Ofisi tarafından açıklanan verilere göre, ülkenin gayrısafi yurt içi hasılası Eylül'de başlayan üç aylık dönemden itibaren yıllıklandırılmış bazda önceki çeyreğe göre yüzde 22.9 genişleme kaydederek 1968'den bu yana en hızlı büyümesini kaydetti.

Bu esnada Pazartesi günü ABD, Hong Kong'la ilgili anlaşma ve kanunları geçersiz kılan güvenlik yasasının geçirilmesinde oynadıkları rol gerekçesiyle Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komisyonunun 14 başkan vekilini yaptırım listesine aldıklarını bildirdi.

Hong Kong Lideri Carrie Lam ülkede artan koronavirüs enfeksiyonları gerekçesi ile, yerel saatle 6pm'den itibaren restaurantlarda yemek servisinin yasaklandığını bildirdi. Hong Kong aynı zamanda spor salonları ve güzellik merkezlerinin faaliyetlerini de durdurdu.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar