Asya borsaları güne düşüşle başladı

Asya hisse senetleri Pazartesi günkü işlemlerde geriledi. Çin Merkez Bankası tarafından beş yıllık ana faiz oranında değişikliğe gitmeyerek faizi yüzde 4.65 seviyesinde sabit bıraktı, bir yıllık faiz oranı ise yüzde 3.85'de sabit bırakıldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri yeni haftaya çoğunlukla satış ağırlıklı bir seyirde başlarken, Çin pozitif ayrıştı.

Avustralya doları Sidney'de devreye sokulan yeni koronavirüs kısıtlamaları ile geriledi.

Çin Merkez Bankası tarafından beş yıllık ana faiz oranında değişikliğe gitmeyerek faizi yüzde 4.65 seviyesinde sabit bıraktı, bir yıllık faiz oranı ise yüzde 3.85'de sabit bırakıldı.

Global Times gazetesinin haberine göre, Çin'in PetroChina Şirketi’nin Sincan Şubesi Genel Müdürü Huo Cin, özerk bölgedeki Junggar havzasının güneyinde yapılan ilk sondajlar çerçevesinde 109 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin bulunduğunu söyledi. Huo, gaz keşif alanının, havzanın güneyinde 156 kilometrekarelik bir alanı kapladığını, rezervden günlük 610 bin metreküp doğal gaz ve 106,3 metreküp ham petrol çıkarmayı beklediklerini kaydetti.

ABD'de, Cumhuriyetçi ve Demokrat Parti arasında uzun zamandır süren müzakerelerin ardından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine yönelik yaklaşık 900 milyar dolarlık destek paketinde anlaşmaya varıldı.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar