Asya borsaları güne negatif başladı

Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler bu sabahki işlemlerde negatif bölgede seyretti. Dünya genelinde birçok bölgede Kovid-19 vakalarının yeniden artışla geçmesi ve üçüncü dalga endişeleri yatırımcıların odağında bulunuyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler Çarşamba günkü işlemlerde çoğunlunlukla geriledi.

Japonya'da Topix ve Nikkei 225 Endekslerinde kayıplar yüzde 1'i aşarken, Güney Kore Kospi Endeksi'nde daha sınırlı düşüş yaşandı.

Çin anakarasında da hisse senetleri negatif seyretti. Hong Kong Hang Seng Endeksi de yüzde 0.49 aşağıdaydı.

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.43 geriledi.

Dünya genelinde birçok bölgede Kovid-19 vakalarının yeniden artışla geçmesi ve üçüncü dalga endişeleri yatırımcıların odağında bulunuyor.

Bugün Çinli teknoloji devi Tencent dördüncü çeyrek ve yıl geneline ilişkin sonuçlarını açıklayacak.Hong Kong'da işlem gören Tencent hisseleri sabah seansında yüzde 1'den fazla yükseldi.

Dünyanın en büyük mikroçip üreticisi firmalarından Intel, 20 milyar dolarlık yatırımla ABD'nin Arizona eyaletinde iki yeni çip fabrikası inşa etmeyi planladığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, Intel Üst Yöneticisi Pat Gelsinger'in üretim, inovasyon ve ürün liderliği hedefleri doğrultusunda "IDM 2.0" stratejisini açıkladığı bildirildi.

Bu haberin ardından Tayvan'da Taiwan Semiconductor Manufacturing Company hisse senetleri yüzde 2'den fazla geriledi.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar