Asya borsaları güne negatif başladı

Asya hisse senetleri genellikle düştü, Çin'de sanayi karlılıkları Nisan'da güçlü yükseldi. Japonya’da Kovid-19 salgınının etkisiyle Şubat 2020'den bu yana 1500 işletme iflas etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Asya Pasifik Bölgesi'nde hisse senetleri Perşembe günkü işlemlerde yatırımcıların Çin'den gelen Nisan ayına ilişkin sanayi karlılıklarına ağırlık vermesiyle genellikle düştü.

Hong Kong'un Hang Seng Endeksi gerilese de, Xiaomi hissesi, Çinli akıllı telefon şirketinin Çarşamba günü birinci çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 55 gelir açıklamasından sonra yüzde 2 arttı.

Çin ana karasında Shenzen ve Şanghay Endeksleri geriledi. Japonya'da Nikkei 225 ve Topix, Güney Kore'de Kospi de negatif bölgede seyretti.

Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verilere göre, Çin'de Nisan ayında yıllık bazda sanayi karlılığı yüzde 57 yükseldi.

Çin Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai ve Çin Başbakan Yardımcısı Liu He arasında yapıcı, faydacı ve samimi bir telefon görüşmesi gerçekleştiği bildirildi. Böylece Biden yönetimi altında ilk ABD-Çin görüşmesi gerçekleşti.

Japonya’da Kovid-19 salgınının etkisiyle Şubat 2020'den bu yana 1500 işletme iflas etti

Kamu yayıncısı NHK’nin haberine göre Teikoku Databank, Şubat 2020’den bu yana iflas ve adli tasfiye başvurusu yapan şirketleri incelemeye aldı.

Buna göre ülke genelinde iflas eden 1500 işletme arasında ilk sırada 250 firmayla yeme içme sektörü bulunuyor.

Son bir yılda 140 inşaat firması, 89 turizm konaklama firması battı.

Haberde, salgına karşı uygulanan olağanüstü halin (OHAL) üçüncü kez uzatılması halinde iflas oranlarının yükselmeyi sürdüreceğine işaret edildi.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar