Asya borsaları haftaya kazanımlarla başladı

Asya Pasifik Bölgesinde hisse senetleri Pazartesi günkü işlemlerde genellikle kazanıma yöneldi. Çin anakarasında endekslere kazanım hakimdi. Şanghay ve Shenzen Bileşik Endeksler artış kaydetti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Asya Pasifik Bölgesi'nde endeksler haftaya karışık bir seyirde başladı.

Japonya'da Nikkei 225 ve Topix Endeksleri yükseldi. Güney Kore'nin Kospi Endeksi de arttı.

Çin anakarasında da endekslere kazanım hakimdi. Şanghay ve Shenzen Bileşik Endeksler artış kaydetti. Hong Kong'un Hang Seng Endeksi ise hafif geriledi.

Avustralya'da endeks yataya yakın geriledi.

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi hafif artıda seyretti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından en fazla etkilenen ülkelerden biri olan Hindistan'da günlük vaka sayısı rekor seviyedeki tırmanışını sürdürüyor.

Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre son 24 saatte 349 bin 691 vaka tespit edilirken toplam vaka sayısı 16 milyon 960 bin 172'ye yükseldi.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla zor durumda olan Hindistan'a yardım edeceklerini açıkladı.

Sosyal medya hesabından Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın paylaşımını alıntılayan Biden, "Tıpkı hastanelerimiz salgının erken aşamalarında zor durumda kaldığında Hindistan ABD'ye yardım gönderdiği gibi biz de Hindistan'a ihtiyaç anında yardım etmeye kararlıyız." ifadelerini kullandı."

 

 

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar